Verloren voorwerpen

Wanneer je iets verloren bent in een van onze voertuigen, dan kunt u hier kijken of het gevonden is. Bellen is niet nodig. 

Verloren voorwerp zoeken

Aan het einde van de dag worden de gevonden voorwerpen verzameld bij alle tramremises, busgarages en eindpunten van onze metrolijnen. De volgende ochtend gaan de spullen naar het gevonden voorwerpen loket. Vanaf dat moment worden ze geregistreerd en kun je je verloren voorwerpen hier terugzoeken.

Let op! Met ingang van 1 augustus registreren wij geen waardepapieren, diploma's en bankpassen meer. Paspoorten en ID-kaarten worden direct naar de gemeente gestuurd welke ze heeft uitgegeven. 

  • Iets verloren op maandag t/m donderdag? Kijk dan de volgende werkdag vanaf 14:00 uur
  • Iets verloren op vrijdag t/m zondag? Kijk dan maandag vanaf 14:00 uur

Wanneer er erg veel spullen gevonden zijn, kan het registreren hiervan iets langer duren. Het kan dus voorkomen dat om stipt 14:00 uur nog niet alle voorwerpen online staan. Houd hier vooral na het weekend rekening mee en kijk op een later tijdstip nog eens.

Staat je voorwerp er na drie dagen nog steeds niet bij? Dan is het helaas niet gevonden. 

Voorwerp gevonden

Wanneer je verloren voorwerp in de lijst staat, klik dan op de knop ‘dit voorwerp is van mij’. Je moet dan alleen nog aantonen dat het van jou is door enkele kenmerken te omschrijven die niet zichtbaar zijn op de foto, zoals bijvoorbeeld

  • de inhoud van een tas
  • een beschadiging op een telefoon
  • de screensaver van laptop of telefoon
  • in welke lijn het is verloren
  • of je hebt de aankoopbon van het voorwerp

NB: Het is van belang dat je het hele online proces doorloopt om jezelf als eigenaar kenbaar te maken. Daarna kun je je voorwerp ophalen bij het loket of laten bezorgen. 

Gevonden voorwerp terugkrijgen

Als vaststaat dat je de eigenaar bent, ga je naar het loket gevonden voorwerpen. Vergeet niet je legitimatie en het registratienummer mee te nemen.

GVB gevonden voorwerpen
Kromme Mijdrechtstraat 25
1079 KN Amsterdam

Openingstijden
Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, donderdag van 10:00 tot 19:00 uur.
Gesloten op zaterdagen, zondagen en officiële feestdagen.

Je kunt er ook voor kiezen om het thuisgestuurd te krijgen. Je betaalt dan de verzendkosten direct aan DHL.

Let op

GVB is niet aansprakelijk wanneer je een voorwerp verliest in een van onze voertuigen. Bederfelijke waar wordt uit de tassen verwijderd in verband met hygiëne en het voorkomen van ongedierte.