sluiten

Scholendagkaart

De GVB scholendagkaart is een papieren chipkaart voor basisscholen, kinderdagverblijven en naschoolse opvang. De kaart is geschikt voor begeleide schoolreizen en kost € 2,50 per kind. De dagkaart kan door kinderen en hun begeleiders worden gebruikt in GVB tram, bus en metro.

Geldigheid

De scholendagkaart is na de eerste check-in te gebruiken tot het einde van diezelfde dag. De kaart is niet geldig in de nachtbus. Binnen deze periode kan onbeperkt worden overgestapt op andere GVB-lijnen. Ook voor de scholendagkaart geldt dat iedereen altijd moet in- en uitchecken. De scholendagkaart is alleen geldig bij GVB ; overstappen op bijvoorbeeld Connexxion of EBS is niet mogelijk. 

Een begeleider kan niet zonder kind reizen met de scholendagkaart. Omgekeerd kan een kind niet reizen met scholendagkaart, zonder een begeleider van een opvang, kinderdagverblijf of school.

Bestellen

De scholendagkaart is uitsluitend te bestellen door geregistreerde basisscholen, kinderdagverblijven en voor- en naschoolse opvang

Scholendagkaarten bestellen?  Klik dan hier. Je wordt automatisch vanaf de GVB website doorgestuurd naar het webportaal van onze partner Chip Bizz, waar je vervolgens je bestelling voor de scholierenkaarten plaatst.

Als je de eerste keer bestelt moet je je eenmalig bij Chip Bizz aanmelden. Na verificatie van de juistheid van je gegevens ontvangt je je klantaccount.

Retourneren

Wil je vanwege Covid 19 of andere geldige reden de niet gebruikte scholendagkaartjes retourneren? Stuur dan een email naar [email protected]. Zij sturen je vervolgens informatie over het retourneren van de scholendagkaartjes.