sluiten

Array

Ingenieursbureau Arup over de I travel Business Card

‘We willen onze medewerkers zo duurzaam mogelijk laten reizen. Zelfs fervente autorijders kiezen nu vaker voor het OV.’
Bij het Amsterdamse ingenieursbureau Arup is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. HR-manager Tamara Gieze ontwikkelde daarom een nieuw mobiliteitsbeleid, met een centrale rol voor de I travel Business Card. Het leverde haar een nominatie op voor de titel ‘mobiliteitsmanager van het jaar’.

Better world

Tamara Gieze
Tamara: “Eigenlijk hadden we de mobiliteit van onze werknemers tot voor kort niet echt geregeld. Iedereen ontving gewoon reiskostenvergoeding. Maar onze missie is We shape a better world, en die missie willen we ook waarmaken. Dus zijn we gaan kijken naar manieren om mensen duurzamer te laten reizen. Zo kwamen we uit bij de I travel Business Card van GVB en Mobiliteitsfabriek, een compleet dienstenpakket voor zakelijke mobiliteit.”

Zelf kiezen

Tamara werkte voor het nieuwe mobiliteitsbeleid samen met extern HR-projectmanager Romy Nijkamp.
Romy: “Medewerkers kunnen nu zelf kiezen hoe ze willen reizen: via de I travel Business Card met de trein, tram, bus of metro, met de elektrische fiets of met de deelauto. Dat je die flexibiliteit biedt, maakt je als werkgever aantrekkelijk voor de nieuwe generatie.”

HR-projectmanager Romy Nijkamp

Relaxed reizen

Tamara: “Ons mobiliteitsbeleid is heel compleet, het brengt je van deur tot deur. We bieden de I travel Business Card nu ongeveer een half jaar, en merken inmiddels dat zelfs fervente autorijders nu vaker het openbaar vervoer nemen. Onze medewerkers mogen in de trein gebruik maken van de eerste klas: zo reizen ze relaxed kunnen ze rustig werken. We pakken trouwens ook ons eigen wagenpark aan, dat is in 2022 volledig elektrisch.”

Bewustwording

“Dankzij de app bij de I travel Business Card hebben we een helder en duidelijk inzicht in alle zakelijke reiskosten en zijn declaraties vrijwel verleden tijd. En nog mooier: iedereen kan ook de CO2-uitstoot zien die hij of zij met zijn reizen veroorzaakt. Die bewustwording leidt tot nóg duurzamere keuzes, daar zijn we van overtuigd.”
Arup is met zijn mobiliteitsbeleid genomineerd als Spitsbreker van het jaar, een verkiezing van BNR Radio.

Met dank aan

ARUP