sluiten

Array

Detacheringsbureau VDB over de I travel Business Card

‘Onze mensen zijn al helemaal gewend aan reizen met het OV. De I travel Business Card is voor ons voordeliger, én biedt flexibiliteit.’
Detacheringsbureau VDB levert uitzendkrachten aan vier- en vijfsterrenhotels in Amsterdam en op Schiphol. De veelal Oost-Europese medewerkers wonen in bungalowparken in Volendam en De Rijp. Dankzij de I travel Business Card reizen zij snel en flexibel naar hun werk.

Tijd voor verandering

Asia van Schaik

Asia van Schaik, projectcoördinator: “Voorheen gebruikten we auto’s en touringcars om onze medewerkers naar hun werk te brengen en op te halen. Een kostbare aangelegenheid: we hadden te maken met ingewikkelde planningen, stijgende benzine- en parkeerkosten, verzekeringen, schade en bekeuringen.
Bovendien moesten chauffeurs soms lang wachten als mensen bijvoorbeeld moesten overwerken. Omdat we daar verandering in wilden brengen, zijn we een paar maanden geleden overgestapt op de I travel Business Card van GVB en Mobiliteitsfabriek. Nu reizen onze mensen met de bus, tram en metro.”

Flexibeler en zelfstandiger

Diana Boros, assistent projectcoördinator: “Doordat de medewerkers nu niet meer afhankelijk zijn van een chauffeur, kunnen ze makkelijker doorgroeien binnen een hotel. Bijvoorbeeld naar de functie van supervisor, waarbij je eerder of laten moet beginnen dan housekeeping. Het reizen met het OV zorgt ervoor dat ze flexibeler en zelfstandiger zijn.”

Duidelijk overzicht

Asia: “Wij zijn ook heel blij dat we nu een duidelijk overzicht hebben van de gemaakte reizen. Zo kunnen we controleren of medewerkers niet privé reizen met de kaart, en kunnen we hen waarschuwen als ze vaak vergeten in of uit te checken.”

Positieve verhalen

Diana: “Het was voor veel mensen in het begin best even wennen om met het OV naar hun werk te gaan. Sommigen zijn pas net in Nederland en hadden hier nog nooit met de tram, bus of metro gereisd. Maar nu gaat het heel goed. We horen alleen maar positieve verhalen.”

Met dank aan

VDB