sluiten

Evenementen en congressen

Wij bieden verschillende aantrekkelijke mogelijkheden voor het openbaar vervoer rondom een evenement of congres.

Wij kunnen je van dienst zijn

Reizigers waarderen een soepele reis

Als organisator besteed je veel tijd aan het invullen van een programma voor de bezoekers en de daarbij behorende activiteiten. Het wordt pas echt een succes als ook het vervoer ernaar toe optimaal geregeld is. Niet alleen onze reguliere reizigers, maar vooral de bezoekers van het evenement of congres waarderen het wanneer de reis soepel verloopt.

Verbeter je service

Bij uitnodigingen die je aan je klanten of gasten stuurt, kun je als extra service een GVB 24-uurskaart bijsluiten. Hiermee bevestig je niet alleen je klantvriendelijkheid - je laat je klant of gast geen kosten maken om je bedrijf te bezoeken - maar los je ook eventuele parkeerproblemen op voor zowel je bezoeker als jezelf.

Voor je buitenlandse gasten is er de GVB Tourist Guide (met de OV-routes naar de belangrijkste attracties in Amsterdam) en/of een stadsplattegrond.

De GVB dag- of meerdagenkaart

Deze vervoerbewijzen zijn de gemakskaarten voor je bezoekers. Ze zijn voor de aangeven uren onbeperkt geldig in alle trams, (nacht)bussen en metro’s van GVB. De kaart wordt uitgegeven op een wegwerp chipkaart en gaat in op het moment dat er voor de eerste keer ingecheckt wordt.

Distributie vervoerbewijzen

De vervoerbewijzen kunnen worden afgeleverd op elke willekeurige locatie.

Extra inzet van trams, bussen en metro's

Bij grote bezoekersaantallen is ook aandacht voor eventuele extra vervoersinzet noodzakelijk. Ervaring heeft geleerd dat een toename van reizigers richting de locatie van het evenement of congres enige extra inzet van trams, bussen of metro's vereist om alle reizigers comfortabel te kunnen vervoeren. In hoeverre onze dienstverlening versterkt moet worden, hangt niet alleen af van het aantal bezoekers dat gebruik maakt van het openbaar vervoer, maar ook van de reismomenten (spits- of daluren) en de specifieke wensen van de organisator.

NB! We hebben het hier uitsluitend over extra inzet, in principe op bestaande lijnen. GVB verhuurt géén trams of bussen voor besloten vervoer of groepsvervoer.

Ondersteunende informatiemiddelen

Om je bezoekers op weg te helpen in Amsterdam kun je bij ons lijnennetkaarten bestellen met het complete Amsterdamse openbaar vervoer netwerk. Daarnaast bestaat eventueel de mogelijkheid om een speciale plattegrond te bestellen met daarop de tram- en buslijnen naar het congres en de belangrijkste hotels.

Je kunt gratis de GVB Public Transport tourist guide uitdelen. Deze gids geeft in 6 talen alle informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam en hoe diverse bezienswaardigheden met het openbaar vervoer te bereiken zijn. In de gids zit ook een lijnennetkaartje van het centrum van Amsterdam.

Voor meer informatie over samenwerking en vervoer bij evenementen:

GVB afdeling Marketing & Verkoop E-mail: sales@gvb.nl