Zondag 10 december start de dienstregeling 2018

Deze duurt tot zondag 22 juli 2018, wanneer het tram-, bus- en metronet verandert.

Per 10 december zijn er geen ingrijpende veranderingen van kracht geworden. Trams, bussen en metro’s rijden net zo vaak als afgelopen jaar of vaker waar nodig of waar het kan. Er zijn enkele kleine wijzigingen ingegaan. We zetten ze op een rij.
 

Bus 15

Bus 15 rijdt in de ochtendspits even vaak als in de middagspits: elke 7,5 minuut. Dit was elke 6 minuten, dus iets minder vaak maar nog steeds met een hoge frequentie. De drukte wordt hiermee vergelijkbaar met die op andere lijnen en de bus die daarmee beschikbaar komt kan op een andere, zwaarder belaste lijn en lokatie worden ingezet.

Bus 32

Bus 32 rijdt in de middagspits elke 7,5 minuut i.p.v elke 10 minuten. Toegenomen drukte op bus 32 zorgt ervoor dat veel mensen profiteren van deze uitbreiding.

Bus 38

Bus 38 rijdt ook weer in de avonden en op zondagochtend. De bus stopt nu 's avonds rond half negen en de start op zondagochtend is tegen elven. Vanaf 10 december is er weer sprake van een volledige dienstregeling. De vraag in Amsterdam Noord, met name in het gebied Overhoeks, neemt toe - ook 's avonds. Dus: bus!

Bus 40

Bus 40 rijdt ’s avonds, zaterdag en zondag elke 20 minuten i.p.v. elke 30 minuten. Ook hier is de vraag naar vervoer toegenomen en reageren wij graag met een verhoogde inzet.

Bus 63

Bus 63 rijdt op werkdagen ’s avonds elke 20 minuten i.p.v. elke 30 minuten. Hier is juist in de avonduren de vraag toegenomen. Met de verhoogde frequentie houden we ook hier de bezetting optimaal: niet te druk, niet te rustig.

Bus 69

Bus 69 krijgt een routewijziging op Schiphol. Het is formeel een tijdelijke vanwege alle bouwwerkzaamheden, maar wel eentje die wat langer gaat duren.
De bus rijdt vanaf de Loevesteinse Randweg via de Westelijke Randweg, Handelskade en Havenmeesterweg naar de halte Schiphol Verkeerstoren en een nieuwe halte Schiphol Airport/Plaza op de Ceintuurbaan. Vanaf die halte vertrekt de bus richting Station Sloterdijk, met als eerstvolgende halte Knooppunt Schiphol Noord.

route 69 op schiphol

Snelbus 248

Snelbus en spitsdienst 248 rijdt in de ochtendspits en in de avondspits elke 7,5 minuut i.p.v. elke 15 minuten. De ontwikkeling in de Houthavens zorgt voor steeds meer reizigers. De ondersteuning van bus 48 tussen CS en Houthavens door deze bus 248 wordt daarom versterkt.

Nachtbus 755

Nachtbus 755 rijdt bij Station Bijlmer ArenA via de Karspeldreef en Foppingadreef i.p.v. via de de Flierbosdreef en Hoogoorddreef. Deze route brengt de bus dichter bij de hotels ter plaatse en komt ook overeen met de route van de bussen overdag.

Indeling bushaltes Leidseplein

De indeling van de bushaltes Leidseplein wijzigt opnieuw voor de nachtbussen, zodat ze weer dichter bij het Leidseplein staan. De halte op de Leidsebrug wordt daarmee toch gebruikt voor de nachtbussen. De plattegrond vind je hier.

Busstations Lelylaan, Zuid en Bijlmer ArenA

De indelingen van de busstations Lelylaan, Zuid en Bijlmer ArenA wijzigingen iets door uitbreidingen bij het streekvervoer. De nieuwe plattegronden vind je op de plattegronden pagina.

Dienstregelingen, vertrektijden en plattegronden

De nieuwe dienstregelingen, plattegronden én je nieuwe vertrektijd vind je op deze site. Kijk bij de lijnen voor de nieuwe dienstregelingen vanaf 10 december. Op de plattegronden pagina staan de nieuwe (en de huidige) plattegronden. Je vertrektijden kun je checken in de reisplanner, met een reisadvies vanaf 10 december.