Vernieuwing Amstelveenlijn

Vernieuwing Amstelveenlijn

Vanaf begin 2019 werkt de gemeente aan de vernieuwing van de Amstelveenlijn. Hierbij wordt metro 51 omgebouwd naar een een nieuwe tramlijn tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk.
In de ombouwperiode betekent dat veel werkzaamheden aan spoorbaan, kruisingen en haltes. Zo vervallen er enkele haltes, wordt metro 51 vanaf maart tussen Zuid en Westwijk vervangen door bus 55 en kan ook tram 5 op sommige momenten niet rijden.

Op deze pagina's gaan wij in op de wijzigingen bij tram 5 en metro 51.

Alles over het project en alle werkzaamheden vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl

Aangepaste vergoedingsregeling metro 51

Bij vertraging van metro 51 geldt de vergoedingsregeling. Deze is speciaal voor metro 51-reizigers van de standaard één uur naar een half uur teruggebracht.
Als je op een halte van metro 51 meer dan een half uur vertraging hebt opgelopen en er geen alternatief openbaar vervoer voor handen is, kun je van deze regeling gebruikmaken. Wij vergoeden dan je taxikosten binnen het vervoergebied van GVB.
 

7 januari: halte Kronenburg vervalt

Vanaf maandag 7 januari is de halte Kronenburg van tram 5 en metro 51 niet meer in gebruik.
Lees alles over de vervangende haltes en bekjik de plattegrond.
 

3 maart: bus 55 vervangt metro 51

Op zondag 3 maart wijzigt metro 51 van route. De metro rijdt dan niet meer in Buitenveldert en Amstelveen, maar volgt metro 50 vanaf Station Zuid naar Sloterdijk en Isolatorweg.

Vanaf Station Zuid rijdt dan bus 55 door Buitenveldert en Amstelveen naar de wijk Westwijk. Zodra alle details van haltes en route zijn vastgelegd, vind je hier alle gegevens en de plattegrond.