Toegankelijk OV

Wij willen graag iedereen zo comfortabel mogelijk vervoeren en werken hard aan het toegankelijk maken van het openbaar vervoer voor alle doelgroepen. Al onze voertuigen zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
Of een halte toegankelijk is, kun je zien op de pagina van de betreffende lijn. Ga naar 'Lijnen en dienstregeling' en kies je lijn. Een dicht rondje betekent dat de halte toegankelijk is. 

Reizen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen

We leggen je graag uit hoe je kunt reizen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen.

Met een rolstoel het OV in
De bussen hebben een lage vloer en een speciale rolstoelplek in het midden van de bus. Deze plek wordt aangeduid met een rolstoelsticker.
De trams van het 'oudere type' hebben in het lage middengedeelte een plek voor een rolstoel. In de Combino trams (nieuwe type trams) is een rolstoelplank aanwezig en bevindt de rolstoelplek zich bij de conducteur. De plekken in de trams worden ook aangeduid met een sticker.
In de tram en de bus is de rolstoelplek ook de kinderwagenplek. Daarbij geldt altijd dat een rolstoel voorrang heeft op een kinderwagen. 

Scootmobiel in tram en metro
Een scootmobiel mag mee als er voldoende ruimte is in de tram of de metro. De maximaal toegestane afmetingen zijn 120 cm lang, 70 cm breed, 109 cm hoog. Je moet altijd de aanwijzingen van de bestuurder of conducteur opvolgen. De bestuurder of conducteur kan een scootmobiel weigeren vanwege de veiligheid van jou en andere reizigers.

Niet in de bus
Scootmobielen mogen niet in de bus worden meegenomen.

Toegankelijke website

We doen ons uiterste best om deze website zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. In het rapport van Stichting Accessibility kun je lezen in hoeverre deze website voldoet aan de eisen.