Wibautstraat

De renovatie van station Wibautstraat duurt tot eind 2018. Tijdens de renovatie blijven steeds twee van de vier toegangen open. De metro blijft gewoon rijden. Hieronder vind je meer informatie.
 

Wat gaat de gemeente doen?

Door de jaren heen zijn de stations van de Oostlijn steeds rommeliger geworden. Om meer licht en ruimte in de stations te creëren worden delen gesloopt, hoeken en nissen weggewerkt, vides van glas gecreëerd en komen de apparaten bij elkaar in één wand. Ook worden bestaande liften vernieuwd en een nieuwe lift gebouwd bij de toegang Grensstraat. Verder worden o.a. de trapleuningen en metroborden in het station vervangen, lichtpunten langs de wanden geplaatst, lichtbakken boven de trappen verwijderd en blindegeleidelijnen aangepast en vervangen.
Meer informatie over de verbouwing vind je op wijnemenjemee.nl/oostlijn.

Tot medio juli twee toegangen gesloten, metro bereikbaar

Op dit moment worden twee toegangen gerenoveerd: de toegang Grensstraat en de toegang Platanenweg. Deze toegangen zijn gesloten tot half juli. Het metrogebouw en de lift bij Grensstraat worden samengevoegd tot één gebouwtje.

Je kunt de metro bereiken via de toegangen Vrolikstraat en Gijsbrecht van Aemstelstraat. Bij de toegang Vrolikstraat is een lift aanwezig. De metro rijdt volgens de normale dienstregeling.

Download de plattegrond van de looproute van deze fase.

Een impressie van hoe het gaat worden

Beeld door Group A