Nieuwmarkt

De renovatie van station Nieuwmarkt duurt tot medio september. Tijdens de renovatie blijft steeds een toegang open. De metro blijft gewoon rijden. Hieronder vind je meer informatie.

Wat gaat de gemeente doen?

Door de jaren heen zijn de stations van de Oostlijn steeds rommeliger geworden. Om meer licht en ruimte in de stations te creëren worden delen gesloopt, hoeken en nissen weggewerkt, vides van glas gecreëerd en komen de apparaten bij elkaar in één wand. Ook worden de bestaande liften vernieuwd. Verder worden o.a. de trapleuningen en metroborden in het station vervangen, lichtlijnen vernieuwd en lichtbakken boven de trappen vervangen door indirect licht langs de wanden. Meer informatie over de verbouwing vind je op wijnemenjemee.nl/oostlijn.

Van 3 april tot begin mei alleen toegang Koningsstraat open, metro bereikbaar

Van 3 april tot begin mei zijn de toegangen Nieuwe Hoogstraat en Nieuwmarkt gesloten. U kunt de metro bereiken via de toegang Koningsstraat. De metro rijdt volgens de normale dienstregeling.

Tijdelijk geen lift op station Nieuwmarkt

Vanwege de verbouwing is van 3 april tot begin mei tijdelijk geen lift beschikbaar in het station. Er is wel een roltrap. Bij de naastgelegen stations: Centraal Station - toegang Prins Hendrikkade en station Waterlooplein - toegang Stadhuis is een lift aanwezig.

Download de plattegrond met de looproute van deze fase.
Een impressie van hoe het gaat worden (beeld van Group A)