Diemen-Zuid

De renovatie van station Diemen Zuid is in volle gang. De toegang Roerdomppad is bijna gerenoveerd en vanaf 16 juli weer open. Per 16 juli is de andere toegang: Scholeksterpad gesloten om te worden gerenoveerd. Dit duurt tot eind november. Tijdens de renovatie is steeds een toegang open. De metro blijft gewoon rijden. Hieronder vind je meer informatie.
 

Wat gaat de gemeente doen?

Door de jaren heen zijn de stations van de Oostlijn steeds rommeliger geworden. Om meer licht en ruimte in de stations te creëren worden delen gesloopt, hoeken en nissen weggewerkt, vides van glas gecreëerd en komen de apparaten bij elkaar in één wand. Ook worden de bestaande liften vernieuwd. Verder worden o.a. de trapleuningen en metroborden in het station vervangen, lichtlijnen vernieuwd en lichtbakken boven de trappen vervangen door indirect licht langs de wanden. Meer informatie over de verbouwing vind je op wijnemenjemee.nl/oostlijn.

16 juli toegang Roerdomppad weer open

Op 16 juli gaat de toegang Roerdomppad weer open. Die toegang is dan gerenoveerd. Tot die tijd kun je de metro bereiken via de toegang Scholeksterpad. Daar is ook een lift aanwezig. De metro rijdt volgens de normale dienstregeling.

Van 16 juli tot eind november toegang aan de kant van het winkelcentrum gesloten

Op 16 juli wordt gestart met de renovatie van de toegang Scholeksterpad. Deze toegang is dan ongeveer vier maanden dicht.
Je kunt de metro bereiken via de toegang Roerdomppad. Daar is ook een lift aanwezig. De metro rijdt volgens de normale dienstregeling.

Download de plattegrond van de looproute van deze fase.

Een impressie van hoe het gaat worden

Beeld door Group A