Artist impression door GroupA

Centraal Station

Het metrostation wordt in fasen gerenoveerd zodat de metro grotendeels kan blijven rijden. Tot half mei rijdt de metro gewoon volgens de dienstregeling.

Het metrostation is bereikbaar via de toegang op het Stationsplein en de toegangen Open Havenfront en Prins Hendrikkade. De toegang Oosterdokskade is nog gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden.

De toegang op het Stationsplein bij GVB Tickets & Info, VVV en Loetje is definitief gesloten.

Lift bij toegang op het Stationsplein bij Tickets & Info

Voor een lift naar het metroperron kunt u gebruikmaken van de lift bij de toegang op het Stationsplein bij GVB Tickets & Info. De lift bij deze toegang gaat van het Stationsplein rechtstreeks naar het perron en vice versa.

Let op: Voordat u op het Stationsplein in de lift stapt, heeft u dus al een kaartje nodig. Die kunt u kopen bij GVB Tickets & Info op het Stationsplein of in de centrale hal van Centraal Station (bij de GVB verkoopautomaten achter de piano in de centrale hal).

De lift bij de toegang Open Havenfront gaat op een nader moment open. Wanneer dit gebeurt is op dit moment nog niet bekend.

Ingangen dicht

De volgende ingangen zijn momenteel gesloten: 

  • Oosterdokskade (datum opening nog niet bekend);
  • Trap bij GVB Tickets & Info / VVV / Loetje (definitief gesloten);
  • Geldersekade (definitief gesloten).

Dienstregeling

Vanaf half mei zijn er momenten waarop de dienstregeling kan wijzigen. Lijnen worden ingekort of u moet overstappen. Zodra dit zover is informeren we u hierover.