De Noord/Zuidlijn

22 Juli is het zover. Dan gaat de langverwachte en veelbesproken verbinding tussen Amsterdam Noord en de Zuidas rijden als metro 52. 
We zijn trots en blij dat de Noord/zuidlijn gaat rijden, maar we vinden het ook spannend. Bij de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli zullen er, zeker het eerste half jaar, de nodige kinderziektes optreden. Dit kan variëren van het ontbreken van up-to-date reisinformatie tot het tijdelijk uitvallen van een metro of zelfs de gehele lijn. Wij doen er alles aan om de opstartproblemen zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de reizigers in de tussentijd zo goed mogelijk te informeren.

De Noord/Zuidlijn levert Amsterdam veel op: metro 52 biedt een snelle verbinding tussen noord en zuid, zorgt voor meer lucht en ruimte in het drukke centrum en sluit optimaal aan op trams en bussen die de lijn van oost naar west kruisen.

In 15 minuten van Noord naar Zuid en vice versa

Met metro 52 rijd je in een kwartier van het nieuwe Station Noord naar Station Zuid. Onderweg kom je nog zes nieuwe metrostations tegen: Noorderpark Station aan de noordkant van het IJ, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein aan de zuidkant. En hij rijdt vaak: iedere zes minuten rijdt er een metro, later op de avond om de zeven tot acht minuten.

Metro 52: route en stations