Nieuwe tijden, nieuwe routes 2018

22 juli: start Noord/Zuidlijn én het vernieuwde OV-netwerk

Het is druk in Amsterdam en het wordt steeds drukker. Meer toeristen, meer forenzen, meer inwoners. Meer reizigers. Deze drukte vraagt om betere en snellere verbindingen. De komst van de Noord/Zuidlijn is niet alleen de uitbreiding van het OV in Amsterdam met een nieuwe en snelle verbinding tussen Noord en Zuid en v.v. Het brengt tegelijkertijd een vernieuwd bovengronds OV-netwerk met zich mee.

Het vernieuwde OV-netwerk

We geven je alvast het vernieuwde lijnennet, inclusief een opsomming van de lijnen en routes, zodat je een totaaloverzicht hebt van hoe het OV-netwerk er per 22 juli a.s. uitziet.
Daarnaast vind je een overzicht van de veranderingen en bijzonderheden per lijn ten opzichte van het huidige lijnennet.

 

Wanneer kan ik mijn nieuwe reis plannen?

Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. 

wijnemenjemee.nl: info over het OV in Amsterdam én de regio

Niet alleen het OV in Amsterdam verandert, ook het vervoer in de regio. Op de site wijnemenjemee.nl vind je info over de veranderingen in het OV van en naar Amsterdam. Hier vind je ook informatie over het vervoer van Connexxion en EBS. Op deze gezamenlijke site geeft de Vervoerregio Amsterdam ook meer achtergrondinformatie over hoe de veranderingen in het OV in de regio Amsterdam tot stand zijn gekomen.