Nieuwe tijden

22 juli start het vernieuwde OV-netwerk én rijdt de Noord/Zuidlijn

Het is druk in Amsterdam en het wordt steeds drukker. Meer toeristen, meer forenzen, meer inwoners. Meer reizigers. Deze drukte vraagt om betere en snellere verbindingen. De komst van de Noord/Zuidlijn is niet alleen de uitbreiding van het OV in Amsterdam met een nieuwe en snelle verbinding tussen Noord en Zuid en v.v. Het brengt tegelijkertijd een vernieuwd bovengronds OV-netwerk met zich mee.

We zijn trots en blij dat de Noord/zuidlijn gaat rijden, maar we vinden het ook spannend. Bij de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli zullen er, zeker het eerste half jaar, de nodige kinderziektes optreden. Dit kan variëren van het ontbreken van up-to-date reisinformatie tot het tijdelijk uitvallen van een metro of zelfs de gehele lijn. En dat heeft invloed op de tram- en buslijnen die daarop gaan aansluiten. Wij doen er alles aan om de opstartproblemen zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de reizigers in de tussentijd zo goed mogelijk te informeren.

Het vernieuwde OV-netwerk

We hebben alle veranderingen voor je op een rij gezet. Daarnaast kun je de dienstregelingen en de haltevertrektijden van alle lijnen én de complete lijnennetkaart per 22 juli bekijken.

 

Krant Nieuwe Tijden

In juni is ook de GVB krant Nieuwe Tijden huis-aan-huis bezorgd. Niet ontvangen? Lees hem hier alsnog.
We hebben wel de plattegrond er uit gehaald, omdat het bestand anders te groot wordt. De link naar de plattegrond vind je hierboven

Klik op de animatie en maak een ritje met je nieuwe lijn

De Noord/zuidlijn

22 Juli is het zover. Dan gaat de langverwachte en veelbesproken verbinding tussen Amsterdam Noord en de Zuidas rijden als metro 52.
 

Plan nu alvast je nieuwe reis

Via de reisplanner op deze site kun je nu al je nieuwe reis plannen. Als je een reisdatum vanaf 22 juli invult, kun je alvast zien hoe je nieuwe reis eruit ziet. 

Overige wijzigingen

Niet alleen het OV in Amsterdam verandert, ook het vervoer van Connexxion en EBS in de regio wijzigt. Op de site wijnemenjemee.nl vind je per bedrijf info over de veranderingen in het OV van en naar Amsterdam.

Er zijn nieuwe plattegronden voor o.a. het lijnennet en het nachtbusnet. Kijk op de overzichtspagina.

Door de wijzigingen in het netwerk is het mogelijk dat je abonnement moet wijzigen. Kijk bij Check je abonnement of dit voor jou van toepassing is, en hoe je een wijziging regelt.

GVB Tickets & Info krijgt een nieuwe naam, er komt een vestiging bij en er sluit een vestiging. Kijk op de overzichtspagina.
 

Zomerdienstregeling

Zondag 22 juli is ook de start van de zogenaamde zomerdienstregeling en de schoolvakantie. De scholen zijn dicht en veel mensen zijn met vakantie. Met name in de spits is het dan een stuk rustiger. Veel lijnen rijden in deze periode dan ook iets minder vaak. De scholierenlijnen rijden niet.

Metro 52 en de bussen 34, 35, 36, 37, 38, 48 en 62 rijden deze zomer geen zomerdienst. Hun dienstregeling blijft geldig tot in december, wanneer de dienstregeling 2019 start. Dat geldt ook voor de bussen 49, 231, 245, 246 en 247 die nooit een zomerdienst, maar een jaardienstregeling rijden.