Geen contant geld meer in tram 26

Tram 26 is de eerste tramlijn die ‘cashloos’ gaat. In de trams op deze lijn kan vanaf 8 december geen kaartje meer gekocht worden met contant geld. 
 
Tram 26 had afgelopen juli de primeur met pinnen in de tram. Nu heeft de lijn ook de primeur om als eerste cashloos te gaan. Per 8 december verdwijnt definitief het contante geld uit de trams van lijn 26.

Samen met de andere vervoerders in de regio Amsterdam werken we hard aan een cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad. Na een succesvolle start bij bus vorig jaar, is nu de beurt aan tram. De trams worden uitgerust met pinapparatuur en naar verwachting is het contante geld het eerste kwartaal 2018 definitief uit alle trams verdwenen.

Kaartje kopen in tram 26 kan, maar dan wel met je bankpas

Als je geen OV-chipkaart bij je hebt of geen kaartje vooraf hebt gekocht, dan kun je bij de conducteur of bestuurder een kaartje kopen en contactloos met de pin of creditcard betalen. Dat kan met deze kaartsoorten: V-pay, Maestro, VISA, Mastercard, JCB, Diners Club en Union Pay.

 

Tip: reis met de OV-chipkaart!

Reizen met een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart is het meest handige alternatief. Op saldo reis je overdag in de meeste gevallen voordeliger dan met een kaartje dat je in de tram koopt. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar oud en 65-plussers reizen met een persoonlijke OV-chipkaart zelfs met 34% leeftijdskorting.

Toch liever een kaartje met contant geld betalen?

Dat kan niet meer in tram 26, maar nog wel bij veel verkooppunten in de stad. Je vindt hier alle adressen.