Geen contant geld meer in de tram

Vanaf maandag 26 maart gaan, naast tram 26, ook alle andere tramlijnen 'cashloos'. Vanaf deze datum is al ons OV ‘cashvrij’ en kun je ook in de tram niet meer met contant geld een kaartje kopen.
 

Betaal met je OV-chip of pin

Reizen met een OV-chip is natuurlijk het meest handig. Als je deze niet hebt, kun je in de tram altijd een kaartje kopen en betalen met een betaalpas of creditcard. Dat kan contactloos of met pin.
Je kunt met deze kaartsoorten bij ons terecht: V-pay, Maestro, VISA, Mastercard, JCB, Diners Club en Union Pay.
 

Nog geen OV-chipkaart?

Een OV-chip is zo gekocht of aangevraagd. Het is eigenlijk de meest handige manier om je OV-reis te betalen. Op saldo reis je overdag in de meeste gevallen voordeliger dan met een kaartje dat je in de tram koopt. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 11 jaar oud en 65-plussers reizen met een persoonlijke OV-chipkaart zelfs met 34% leeftijdskorting. Er is ook een anonieme OV-chipkaart, die je eventueel kan delen met anderen.

Een kaartje vooraf kopen met pin of contant

Dat kan op heel veel plekken in de stad. Er zijn ook genoeg verkooppunten waar je met contant geld een kaartje kunt kopen. We geven je een overzicht van alle verkooppunten op de plattegrond van Amsterdam. Je kunt ook op een punt bij je in de buurt op straatnaam, postcode of via 'mijn locatie'.