Geen contant geld meer in de bus

Sinds zondag 26 maart kun je in de bus geen kaartje meer met contant geld kopen. (In de nachtbussen was dit al zo sinds 1 februari jl.). Zo is Amsterdam weer een stap dichter bij een cashloos OV. 
 

Cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad

Samen met de andere vervoerders in de regio Amsterdam werken we hard aan een cashloos openbaar vervoer in de hoofdstad. Daarmee maken we het OV veiliger voor iedereen. Sinds 26 maart zijn dus al onze bussen cashloos en later dit jaar volgen ook de trams. 

Cashloos OV - Goed op reis

Tip: reis met de OV-chipkaart

Reizen met een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart is het meest handige alternatief. Op saldo reis je overdag in de meeste gevallen voordeliger dan met een kaartje dat je in de bus koopt.
Ook je nachtbusrit met het vaste tarief van € 4,50 betaal je eenvoudig met de OV-chipkaart.

Lees hier meer over het reizen op saldo in de nachtbus

Toch liever een kaartje met contant geld betalen?

Dat kan niet meer in de bus, maar nog wel bij veel verkooppunten in de stad. Je vindt hier alle adressen.

Kaartje kopen in de (nacht)bus kan, maar dan wel met je bankpas

Als je geen OV-chipkaart bij je hebt of geen kaartje vooraf hebt gekocht, dan kun je bij de bestuurder een kaartje kopen en contactloos met de PIN of credit card betalen. 

Je kunt met deze kaartsoorten bij ons terecht: V-pay, Maestro, VISA, Mastercard, JCB, Diners Club en Union Pay.


 

Toon de Muntenman reed mee in de 'collectebus' op lijn 15

Zaterdag 25 maart kon je in de bus voor het laatst met contant geld een kaartje kopen. Daarom reed er op die dag een speciale ‘collectebus’ op lijn 15. In deze bus kon nog één keer met klinkende munt betaald worden en daarmee steunde je het werk van Toon de Muntenman, Amsterdammer van het jaar 2016. Een deel van opbrengst van die dag gaat naar zijn Amsterdamse goede doelen.