Cashloos OV

Ook de tram gaat helemaal 'cashloos'

Het is zover. Vanaf maandag 26 maart gaan, naast tram 26, ook alle andere tramlijnen cashloos en kun je in de tram niet meer met contant geld betalen. Vanaf deze datum is al ons OV ‘cashvrij’.
Betaal met je OV-chip of pin óf koop je kaartje vooraf.
 

Geen contant geld meer op de Noordzeekanaalponten

Vanaf 1 februari is het niet meer mogelijk om je overtocht met de Hempont, Buitenhuizerpont of Velserpont met contant geld te betalen. Betaal contactloos, met pin of creditcard.

Geen contant geld meer in tram 26

tram 26 cashloos
Sinds 8 december is het niet meer mogelijk om in tram 26 met contant geld een kaartje te kopen. Stap in met je OV-chip, pin of koop een kaartje vooraf. 
 

Pinnen in de tram, ja graag

Sinds afgelopen juli is het al mogelijk om in tram 26 een kaartje te kopen en te betalen met pin, creditcard of contactloos. Ondertussen kun je op alle lijnen, met uitzondering van de lijnen 5 en 24, trams tegenkomen met een pinapparaat. De kans om in de tram 'cashloos' een kaartje te kunnen kopen, wordt dus steeds groter.

Het invoeren van pinnen in de tram is onderdeel van de ontwikkeling naar een cashloos OV, die een jaar geleden is begonnen bij bus.


 

Geen contant geld meer in de bus

Sinds zondag 26 maart kun je in de bus geen kaartje meer met contant geld kopen. (In de nachtbussen was dit al zo sinds 1 februari jl.). Zo is Amsterdam weer een stap dichter bij een cashloos OV.