Aanpassingen in routes en tijden per zondag 7 april

Op zondag 7 of maandag 8 april gaan op enkele lijnen aanpassingen in. Dit kan de dienstregeling betreffen, maar ook de route. Wijzigingen zijn er bij bus 21, 34 en 36. Bus 249 vervalt.
Eén van de redenen voor de aanpassing is het slopen van het Waddenwegviaduct in Noord. Daarnaast is er overleg geweest met de gemeente en de vervoerregio, dat ook tot enkele wijzigingen heeft geleid.

Bus 21: vaker in de ochtendspits

Vanaf maandag 8 april rijdt bus 21 iets vaker in de ochtendspits: er wordt een bus toegevoegd waardoor de frequentie richting Centraal Station uitkomt op elke 5,5 minuut.

Bus 34: routewijziging bij Waddenweg

Met ingang van zondag 7 april wijzigt de route vanwege het slopen van het Waddenwegviaduct. Vanaf het Olof Palmeplein reed bus 34 via Buikslotermeerplein en Waddenweg naar de IJdoornlaan en Station Noord. In het vervolg geldt hier in beide richtingen dezelfde route: Ijdoornlaan - Th. Weeversweg - Buikslotermeerplein - Olof Palmeplein v.v. De halte Waddenwegviaduct vervalt daarmee.
De nieuwe situatie rond het Buikslotermeerplein

Bus 36: nieuwe route via Amerbos en 's avonds langer

Bus 36 rijdt vanaf 7 april tot aan de halte Buikslotermeerplein op de Ijdoornlaan en niet meer naar het Olof Palmeplein. Vanaf die nieuwe eindhalte rijdt de bus via de lus door Amerbos: J. Drijverweg (halte: Spelderholt)  - J.H. van Heekweg (halte: Amerbos) - H. Cleyndertweg (halte: Bakkerswaal) naar de IJdoornlaan, Station Noord en verder naar Station Sloterdijk. De lus Amerbos wordt dus alleen in deze richting gereden. Hierdoor ontstaat ook een directe verbinding tussen Amerbos en het BovenIJ Ziekenhuis

Voor bus 36 vervalt dus alleen richting Sloterdijk de halte Buikslotermeerplein (IJdoornlaan) en in beide richtingen de haltes J. Drijverweg (IJdoornlaan), Th. Weeversweg (idem) en Olof Palmeplein (Buikslotermeerplein).

Ook wordt de dienstregeling uitgebreid. Bus 36 rijdt niet meer tot ca. 20.00 uur, maar tot ca. 24.00 uur. Deze uitbreiding is op proef en zal in ieder geval een jaar duren.

Let op: van maandag 8 tot donderdag 18 april rijdt bus 36 een afwijkende route en een afwijkende dienstregeling ter vervanging van bus 37, in verband met de afsluiting van de Zuiderzeeweg. Dan rijdt bus 36 ook vaker, maar alleen in deze periode. Zie het omleidingsbericht.

Bus 249: vervalt

Per maandag 8 april vervalt - in overleg met het Casparuscollege en het Vechtstede College in  Weesp - scholierenlijn 249, die op werkdagen 1 rit rijdt van Duivendrecht naar Weesp. Het lage aantal gebruikers kan bijna geheel gebruik maken van bus 49.
Dat betekent dat de laatste rit van bus 249 plaatsvindt op vrijdag 5 april.