Tourist guide

DU FR ES IT

 

 

Wählen Sie Ihre Sprache - Choisissez votre langue - Elige tu idioma - Scegli la tua lingua

Welkom in Amsterdam

Ons openbaar vervoer is dé manier om de stad te leren kennen en alle bezienswaardigheden en attracties te bezoeken. Met 15 tramlijnen, 41 buslijnen, 4 metrolijnen en 7 veerverbindingen brengen we u graag door de hele stad, ook ’s nachts.

GVB Tickets & Info

Voor persoonlijke informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam bent u bij GVB Tickets & Info van harte welkom. U kunt hier terecht voor vervoerbewijzen, lijnennetkaarten en de dienstregelingen van alle GVB-lijnen in heel Amsterdam.

Overdag en ´s nachts

Dagelijks rijden de trams, bussen en metro’s vanaf zes uur ‘s ochtends tot half één ’s nachts. Tussen 00.30 uur en circa 07.00 uur ’s ochtends kunt u met onze nachtbussen reizen. Voor de nachtbus geldt een apart nachttarief. Maar een GVB dag- of meerdagenkaart is ook geldig in de nachtbus.

De voordelige GVB dagkaart

In het Amsterdamse openbaar vervoer reist u met de OV-chipkaart. Deze is er in verschillende varianten. Verblijft u een paar dagen in Amsterdam, dan is de dag- of meerdagenkaart voor u het handigst en voordeligst. Onbeperkt reizen met alle trams, bussen en metro’s van GVB door heel Amsterdam zonder op overstaptijden te letten. Voor één dagje Amsterdam is er de dagkaart. Deze is 24 uur geldig vanaf uw eerste check-in. U kunt tussentijds overstappen en opnieuw in- en uitchecken zo vaak u wilt, binnen het aantal uren op uw kaart. Blijft u langer, dan zijn er ook kaarten voor 2 t/m 7 dagen (48 - 168 uur geldig). 

Hoe reist u met de OV-chipkaart?

Tram en bus
Belangrijk is dat u bij ieder voertuig altijd in- en uitcheckt. Dus ook als u overstapt. Om in te checken  houdt u uw kaart voor de kaartlezer. Die vindt u bij alle in- en uitgangen van trams en bussen. U  hoort één piepje en er gaat een groen lichtje branden. Bij het verlaten van tram of bus checkt u uit door uw kaart weer voor de kaartlezer te houden, u hoort twee piepjes.

Metro
In het metrostation houdt u uw kaart voor de kaartlezer in het metropoortje. Het metropoortje opent. Zo checkt u ook weer uit op het station waar u uitstapt.

Waar koopt u de OV-chipkaart?

OV-chipkaarten, zoals de GVB papieren dag- of de meerdagenkaarten, zijn verkrijgbaar bij GVB Tickets & Info. De GVB dagkaart kunt u ook bij de bestuurder of conducteur in tram of bus kopen. Alle dagkaarten zijn ook te koop in de verkoopautomaten op alle metrostations. Koopt u een kaartje bij de bestuurder of conducteur? Betaal dan alstublieft met gepast geld.

In- en uitstapdeuren trams

Om reizigers gemakkelijk en snel in- en uit te laten stappen, is er in Amsterdamse trams de speciale instapdeur. Dit is de laatste dubbele deur van de tram. De uitstapdeuren zijn voorzien van klaphekjes. U kunt ook instappen bij de bestuurder. 

Naar de leukste attracties

We geven u een overzicht van leuke en bijzondere attracties en hoe u deze met het openbaar vervoer kunt bereiken.