sluiten

Vernieuwing Amstelveenlijn

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe, snelle en veilige tramverbinding voor Amstelveen zijn in volle gang. Tijdens de bouw kun je met bus 55, tram 5 of 6 of de bussen van Connexxion in Amstelveen reizen. Op deze pagina kun je de ontwikkelingen op OV-gebied volgen.

Geen dienst. Wèl opletten!

Vanaf maandag 17 augustus rijden er de komende maanden testtrams op de vernieuwde Amstelveenlijn, ook tussen Ouderkerkerlaan en het opstelterrein voorbij Westwijk (het deel waar sinds maart vorig jaar geen tram of sneltram gereden heeft). Er wordt dan onder andere gekeken naar de infrastructuur en of alles goed werkt.

Houd hier rekening mee bij het oversteken van de spooroverwegen!

Kijk voor meer informatie op www.amstelveenlijn.nl

20 juli: nieuwe haltes A.J. Ernststraat, opheffing haltes De Boelelaan/VU

Met ingang van maandag 20 juli zijn de nieuwe haltes A.J. Ernststraat op de Buitenveldertselaan in gebruik voor tram 5 en 6.
Deze haltes liggen ten noorden van de kruising Buitenveldertselaan / A.J. Ernststraat en vervangen de oude haltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU.

De oude tramhaltes A.J. Ernststraat en De Boelelaan/VU worden dezelfde dag definitief opgeheven.

Zie ook de plattegrond van het vervoer in Amstelveen.

25 mei: halte Zonnestein weer in gebruik

Op maandag 25 mei zijn de nieuwe haltes Zonnestein in gebruik genomen voor tram 5 en 6. De tramhaltes liggen beneden in de onderdoorgang van de nieuwe ongelijkvloerse kruising.

9 maart: halte Kronenburg weer in gebruik, Biesbosch vervalt

Maandag 9 maart is het zover: dan is de nieuwe halte Kronenburg in gebruik voor tram 5 en 6, beneden in de onderdoorgang. Op dezelfde dag vervalt de tijdelijke halte Biesbosch.

Het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'

Alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn' en de werkzaamheden zelf, vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl