sluiten

Vernieuwing Amstelveenlijn

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe, snelle en veilige tramverbinding voor Amstelveen zijn in volle gang. Tijdens de bouw kun je met bus 55, tram 5 of 6 of de bussen van Connexxion in Amstelveen reizen. Op deze pagina kun je de ontwikkelingen op OV-gebied volgen.

14 en 15 maart: tram 5 rijdt niet tussen Zuid en Amstelveen Stadshart

Op zaterdag 14 en zondag 15 maart rijdt tram 5 niet tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 neemt de verbinding over.

Bus 45 verzorgt dan de verbinding tussen Station Zuid en Busstation Amstelveen: vanaf de Strawinskylaan (bushalte A) via de Beethovenstraat en De Boelelaan (terug via de Parnassusweg) naar de Buitenveldertselaan, Beneluxbaan, Mr. Groen van Prinstererlaan, Van Heuven Goedhartlaan en Meander naar Busstation Amstelveen (halte B).

9 maart: halte Kronenburg weer in gebruik, Biesbosch vervalt

Maandag 9 maart is het zover: dan is de nieuwe halte Kronenburg in gebruik voor tram 5 en 6, beneden in de onderdoorgang. Op dezelfde dag vervalt de tijdelijke halte Biesbosch.

Zie ook de plattegrond van het vervoer in Amstelveen (per 9 maart).

Het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'

Alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn' en de werkzaamheden zelf, vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl