Vernieuwing Amstelveenlijn

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe, snelle en veilige tramverbinding voor Amstelveen zijn in volle gang. Tijdens de bouw kun je met bus 55, tram 5 of 6 of de bussen van Connexxion in Amstelveen reizen. Op deze pagina kun je de ontwikkelingen op OV-gebied volgen.

Tot en met 8 september: lift Oranjebaan buiten werking

Tot en met zondag 8 september is de zuidelijke toegang en de lift op Oranjebaan buiten werking. Dan stopt bus 55 ook op de haltes Onderuit. Voor rolstoelers en mindervaliden is Onderuit dan het beste overstappunt tussen tram 5/6 en bus 55.
(Dat geldt niet op 31 augustus en 1 september tijdens de ingekorte route van bus 55 (zie de maatregel hieronder). Op deze dagen geldt: overstappen van bus 55 bij halte Stadstuinen op de Van Heuven Goedhartlaan op tram 5 en 6 bij de halte Binnenhof).
 

31 augustus en 1 september: ingekorte route bus 55

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de Beneluxbaan afgesloten tussen de Rembrandtweg en Uilenstede vanwege werkzaamheden van Waternet. Hierdoor rijdt bus 55 niet tussen Oranjebaan en Station Zuid. Bus 55 rijdt dan alleen tussen Sacharovlaan en Busstation Amstelveen.

Tussen Binnenhof en Station Zuid kun je gebruikmaken van tram 5, en ook van tram 6. Die rijdt dit weekend ook, ter ondersteuning van tram 5. Stap hiervoor over bij de bus 55 halte Stadstuinen op de Van Heuven Goedhartlaan. 

Bekijk hier de omleidingsroute

Vanaf 26 augustus: tram 5 en 6 rijden weer

Vanaf maandag 26 augustus rijdt tram 5 weer zijn gehele route, dus ook het traject tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Ook tram 6 rijdt weer, de spitsondersteuning op maandag tot en met vrijdag van tram 5. Bus 45 is daarmee weer opgeheven. Bus 55 rijdt uiteraard wel.

Zie ook de plattegrond van het vervoer in Amstelveen.

Het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'

Alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn' en de werkzaamheden zelf, vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl