Vernieuwing Amstelveenlijn

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe, snelle en veilige tramverbinding voor Amstelveen zijn in volle gang. Tijdens de bouw kun je met bus 55, tram 5 of 6 of de bussen van Connexxion in Amstelveen reizen. Op deze pagina kun je de ontwikkelingen op OV-gebied volgen.

17 juni t/m 8 september: lift Oranjebaan buiten werking

Van maandag 17 juni tot en met zondag 8 september is de zuidelijke toegang en de lift op Oranjebaan buiten werking. Dan stopt bus 55 ook op de haltes Onderuit. Voor rolstoelers en mindervaliden is Onderuit dan het beste overstappunt tussen tram 5/6 en bus 55.
(Dit geldt niet op 6 en 7 juli tijdens de ingekorte route van bus 55 (zie de maatregel hieronder). Op deze dagen geldt: overstappen van bus 55 bij halte Stadstuinen op de Van Heuven Goedhartlaan op tram 5 en 6 bij de halte Binnenhof).
 

14 juli t/m 25 augustus: tram 5 en 6 rijden niet tussen Zuid en Amstelveen Stadshart

In de zomerperiode rijden tram 5 en 6 niet tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart. Pendelbus 45 neemt dan de verbinding over. Lees alle details.

Avondomleidingen voor bus 45 en bus 55

In de avonden/nachten 11 op 12 augustus en van 17 op 18 augustus rijden bus 45 en 55 om van 20.00 uur tot einde dienst.
Details vind je hier vanaf de laatste week juli.

31 augustus en 1 september: ingekorte route bus 55

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is de Beneluxbaan afgesloten tussen de Rembrandtweg en Uilenstede vanwege werkzaamheden van Waternet. Hierdoor rijdt bus 55 niet tussen Oranjebaan en Station Zuid. Bus 55 rijdt dan alleen tussen Sacharovlaan en Busstation Amstelveen.

Tussen Binnenhof en Station Zuid kun je gebruikmaken van tram 5, en ook van tram 6. Die rijdt dit weekend ook, ter ondersteuning van tram 5. Stap hiervoor over bij de bus 55 halte Stadstuinen op de Van Heuven Goedhartlaan. 

Bekijk hier de omleidingsroute

Het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'

Alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn' en de werkzaamheden zelf, vind je op de site van de gemeente: Amstelveenlijn.nl