sluiten

Hoe druk is het in onze voertuigen?

Vanaf nu geeft de reisplanner op deze site én in onze app ook een indicatie over hoe druk het is in onze voertuigen. 1 poppetje = voldoende plek, 2 poppetjes = beperkt plek en 3 poppetjes = weinig tot geen plek. Als er geen informatie beschikbaar is, wordt dit aangegeven met lichtgrijze poppetjes met een vraagteken erbij. 

Reis verantwoord

Met de drukte-indicator heb je als reiziger de mogelijkheid om van tevoren te checken hoe druk het ongeveer is in een voertuig op het moment dat je wilt reizen. Hier kun je dan eventueel je reismoment op aanpassen.

Waar en wanneer zie je de drukte-informatie

De drukte-informatie wordt getoond in de reisplanner op deze site en in onze GVB app. 
De informatie wordt getoond bij een rit of meerdere ritten van een opgevraagd reisadvies in de planner. De informatie is op deze site ook beschikbaar bij de actuele vertrektijden van lijnen. 

Hoe komt de drukte-indicatie tot stand?

De voorspelling hoe druk het is, is gebaseerd op recente OV-chipkaartdata. Hierop is een berekening toegepast waardoor het mogelijk is een goede voorspelling te doen van hoe druk het is op een bepaalde lijn. Het is dus een voorspelling en geen real-time informatie. Uiteraard wordt er aan gewerkt om de voorspelling steeds beter te maken.