Data en tijdstippen testritten Noord/Zuidlijn bekend!

Het is zover! De dagen en tijdstippen van de Noord/Zuidlijn testritten zijn bekend. Iedereen kan zich vanaf vandaag via gvb.nl/testmee inschrijven voor een testrit op de nieuwe metrolijn van GVB.

Acht verschillende scenario’s testen

Gedurende zes weken worden er acht verschillende scenario’s getest. Hierbij gaat het om bijvoorbeeld normale ritten zonder verstoringen, ontruimen na een (nagebootste) brandmelding, omgaan met grote drukte of omgaan met diverse verstoringen zoals een defecte metro. De testen met testreizigers beginnen vanaf 20 april. Er wordt zowel doordeweeks als in het weekend met name in de ochtend en avond getest. Gemiddeld duurt een testrit ongeveer vier uur. 

Generale repetitie

Deze laatste testfase is de generale repetitie voordat de Noord/Zuidlijn op 22 juli gaat rijden. GVB wil met een zo breed mogelijk publiek testen alsof de metro al echt rijdt. Hierdoor kan GVB zich zo goed mogelijk voorbereiden om per 22 juli reizigers een zo aangenaam mogelijke reis op de Noord/Zuidlijn te bieden.
In de afgelopen maanden hebben al bijna 19.000 geïnteresseerden zich aangemeld. Ook degenen die zich niet als geïnteresseerde testreiziger hebben aangemeld, kunnen zich inschrijven via gvb.nl/testmee.

Test mee!