Canal Parade: binnenstad minder bereikbaar

Vanwege het EuroPride slotweekend, met als hoogtepunt de kleurrijke Canal Parade, rijden er zaterdag 6 augustus geen trams via het Rembrandtplein. 

Trams

Tram 4, 9 en 14 rijden een andere route.

Tram 4 rijdt niet via de Utrechtsestraat maar via de Weteringschans en Vijzelstraat.
Tram 9 en 14 rijden niet via Plantage Middenlaan en Waterlooplein maar via de Sarphatistraat, Weteringschans en Vijzelstraat. 

Nachtbussen

Ook de nachtbussen zullen het Rembrandtplein niet aandoen. Bent u van plan in de nacht van 6 op 7 augustus met de nachtbus te reizen? Check dan in onze actuele reisplanner hoe u het beste op uw bestemming komt.

Grote drukte

We verwachten natuurlijk veel bezoekers die op dit prachtige evenement afkomen. Voor GVB is het van groot belang dat we iedereen ook veilig kunnen vervoeren. Aan boord van de voertuigen, maar ook op de haltes en op straat voelen wij ons verantwoordelijk. Denk aan smalle straatjes zoals de Leidsestraat of de toch al drukke instaphaltes bij Centraal Station.

Zodra zich situaties voordoen die wij niet voldoende veilig achten, kan het voorkomen dat enkele trams of bussen niet zullen rijden. Wij proberen u altijd op een zo makkelijk mogelijke manier naar uw bestemming te vervoeren. Houd daarom deze website in de gaten voor uw reismogelijkheden.