sluiten

Met het openbaar vervoer naar je evenement in Amsterdam

In Amsterdam zijn een paar prachtige locaties voor grote publieksevenementen. Van internationale sportwedstrijden, concerten, festivals tot meerdaagse congressen en beurzen. Wil je jezelf voorbereiden op je reis met het openbaar vervoer naar de locatie van je evenement? Dat kan.

Voor een aantal van deze locaties hebben wij de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van GVB voor je op een rijtje gezet. Plan je reis voor vertrek eenvoudig en snel met de GVB app. Zo heb je altijd actuele reisinformatie bij de hand. Naast het plannen kun je ook een barcode ticket voor je reis kopen, de beschikbaarheid van deelvervoer checken en de verwachte drukte in een voertuig zien. Download de gratis GVB app (iOS of Android)

Makkelijk reizen met OVpay

Met het openbaar vervoer naar je favoriete festival, sportevenement of concert in Amsterdam is makkelijk en snel. Nu helemaal omdat je kunt reizen met OVpay. Dat is in- en uitchecken met je betaalpas, creditcard, mobiel of smartwatch. Zo hoef je niet meer in de rij te staan bij de kaartautomaat. Met OVpay betaal je hetzelfde tarief als met een OV-chipkaart (zonder korting), maar heb je niet het gedoe van saldo laden op je kaart.

 

ArenA Boulevard voor Johan Cruijff ArenA, AFAS Live en Ziggo Dome

Metro
Je kunt gebruikmaken van het metrostation Bijlmer ArenA. Daar stopt metro 50 (Isolatorweg-Gein) en metro 54 (Centraal Station – Gein).
NB. Bij grote drukte is metrostation Strandvliet een goed alternatief. Ook hier stopt metro 50 en 54. Met name voor bezoekers van Ziggo Dome of JC ArenA (ingang A, B C, D en K) kan het gunstig zijn.

Bus
Diverse stad- en streekbussen komen aan en vertrekken vanaf de bushalte op station Bijlmer ArenA, zoals bus 44 richting Diemen Noord, bus 47 richting Station Holendrecht, bus 49 richting Station Weesp en bus 66 richting IJburg.

Nachtvervoer*
Vanaf middennacht kun je met de nachtbus reizen naar Gein (N85) en Centraal Station (N85, N86 en N87). Nachtbus N86 rijdt alleen in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.

 

Olympisch Stadion

Metro
Met metro 50 (Isolatorweg – Gein) en metro 51 (Isolatorweg – Centraal Station) kun je gebruikmaken van metrostation Amstelveenseweg.
NB. Bij extra grote evenementen, wordt station Amstelveenseweg afgesloten voor de veiligheid van de reizigers. Je kunt in dat geval gebruikmaken van metrostation Zuid. Daar vertrekt ook metro 52 richting Noord. Een eventuele afsluiting van metrostation Amstelveenseweg kondigen wij aan op onze website.

Bus en tram
Je kunt gebruikmaken van diverse stad- en streekvervoer bussen en tram. Bus 15 richting Station Zuid of Station Sloterdijk stopt op halte Olympiaweg. Bus 62 richting Station Lelylaan of Amstelstation stopt op halte Olympisch Stadion. Daar stopt ook tram 24 richting VUmc of Centraal Station.

Nachtvervoer*
Vanaf middennacht kun je op het Olympiaplein gebruikmaken van nachtbus N88 naar Nieuw Sloten. Deze nachtbus rijdt alleen in de nachten van donderdag op vrijdag t/m zaterdag op zondag.

 

RAI Amsterdam en Europaplein

Metro
Met metro 52 (Station Zuid – Station Noord) stap je bij metrostation Europaplein uit voor de deur. Met metro 50 (Isolatorweg – Gein) en metro 51 (Isolatorweg – Centraal Station) kun je gebruikmaken van metrostation Amsterdam RAI.

Bus en tram
Bus 62 richting Station Lelylaan of Amstelstation stopt op de halte Europaplein. Op dezelfde halte stopt tram 4 richting Station RAI of Centraal Station.

Nachtvervoer*
Vanaf middennacht kun je op halte Europaplein gebruikmaken van nachtbus N84 richting A’veen Busstation. Deze nachtbus rijdt alleen in de nachten van donderdag op vrijdag t/m zaterdag op zondag.

 

Westerpark en Westergas

Bus en tram
Met bus 21 richting Geuzeveld of Centraal Station kun je uitstappen bij halte Van Hallstraat. Met tram 3 richting Westergasfabriek kun je gebruikmaken van halte Van L. Stirumstraat of de begin/eindhalte Van Hallstraat. Een alternatief is halte Haarlemmerplein waar bussen 18 (Slotervaart - CS) en 22 (Muiderpoort - Sloterdijk) stoppen.

Nachtvervoer*
Vanaf middennacht kun je op halte Van L. Stirumstraat gebruikmaken van nachtbus N88 naar Nieuw Sloten. Deze nachtbus rijdt alleen in de nachten van donderdag op vrijdag t/m zaterdag op zondag.

 

NDSM-werf

Pont
Veerpont F4 (Centraal Station – NDSM) en F7 (Pontsteiger – NDSM) varen gratis en rechtstreeks naar de NDSM-werf en zijn toegankelijk voor voetgangers en (brom)fietsers.

Bus
In Amsterdam Noord kun je vanaf halte Atatürk gebruikmaken van bus 35 richting Molenwijk of richting Olof Palmeplein (overstap op metro 52 bij halte Noorderpark mogelijk) en bus 36 richting Station Noord of Station Sloterdijk.

Nachtvervoer*
Nachtpont F5 vaart in een driehoek tussen Pontsteiger, Centraal Station en NDSM. Doordeweeks van middennacht tot 02.00 uur en in het weekend tot 03.00 uur.

 
* Voor het reizen met de GVB nachtbus geldt een nachttarief. Een GVB Nachtbus rit is 1,5 uur geldig en koop je bij een GVB Service & Tickets, GVB Servicepunt of GVB verkoop- oplaadautomaat. De andere optie is in- en uitchecken met je OV-chipkaart, contactloze betaalpas, creditcard, mobiel of smartwatch. De nachtpont F5 is gratis.