Kruising Zeilstraat - Amstelveenseweg - Koninginneweg

Op de kruising van de Zeilstraat en de Koninginneweg met de Amstelveenseweg wordt het tramspoor vervangen. Ook het spoor in de Zeilstraat tot aan de Veerstraat wordt vernieuwd. Tegerlijkertijd vernieuwt Waternet een deel van het riool onder de kruising. 

Afsluiten kruising en Zeilstraat

Vanaf zaterdag 9 maart t/m 10 mei zijn de kruising en de Zeilstraat afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers.  De afsluiting ziet er als volgt uit:

Inloop spreekuur

Wij begrijpen dat deze afsluiting ingrijpend is voor de buurt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u terecht op het inloop spreekuur elke dinsdag van 10.00 - 11.00 uur, in de GVB bouwkeet op de kruising.
Projectleider van GVB
Deze grote werkzaamheden zijn volgens projectleider Jeroen Bon hard nodig: “Het spoor op de kruising is versleten en in de Zeilstraat is de verbinding van het huidige spoor met de fundering niet goed. Dit veroorzaakt schade aan het wegdek en dat kan onveilige en dus onwenselijke situaties tot gevolg hebben. Het belangrijk dat we dit tijdig vervangen.”  Lees het hele nieuwsbericht op over.gvb.nl

Werkzaamheden

  1. Op zaterdag 9 maart wordt op de kruising een deel van de rails verwijderd. Daarna graaft Waternet de sleuf voor een nieuw riool. Op de kruising is Waternet vervolgens 3 weken aan het werk met het aanbrengen van de rioolbuis. 
  2. Vanaf zaterdag 9 maart worden in de Zeilstraat de tramrails vervangen. De doelstelling is om de Zeilstraat (vanaf nr 7) na 5 weken (vanaf 12 april) weer toegankelijk te maken voor alle verkeer. 
  3. Van vrijdag 12 t/m woensdag 17 april wordt er door GVB op de kruising 24 uur per dag gewerkt aan het plaatsen van de nieuwe rails.
  4. Op vrijdag 10 mei om 17.00 uur is de kruising klaar en weer open voor verkeer.

Verkeersmaatregelen

  • Parkeerplekken worden tijdens de afsluiting opgeheven. 
  • Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden.
  • Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de stoep. De rijweg is afgesloten. In de Zeilstraat komt ter hoogte van de kruising een oversteek voor voetgangers. Zie afbeelding hieronder. 
  • Fietsers worden omgeleid met gele omleidingsborden.
  • Nood- en hulpdiensten maken gebruik van een omleidingsroute. In de omliggende straten wordt extra toegezien en gehandhaafd op foutparkeerders zodat nood- en hulpdiensten veilig kunnen passeren. 
  • Trams rijden met gepaste snelheid door het werkterrein. Er geldt vanaf 9 maart een omleiding voor trams en bussen. In het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april rijden er geen trams. Hiervoor wordt vervangend busvervoer ingezet. Kijk voor de actuele reisinformatie op gvb.nl
Voetgangers kunnen bij het kruispunt de Zeilstraat oversteken

Ontheffing voor nachtwerk

Voor het werken in de nacht hebben wij een ontheffing van de gemeente.