Kruising Zeilstraat - Amstelveenseweg - Koninginneweg

Op de kruising van de Zeilstraat en de Koninginneweg met de Amstelveenseweg wordt het tramspoor vervangen. Ook wordt de fundering en de verharding van de trambaan in de Zeilstraat tot aan de Veerstraat vernieuwd. Tegelijkertijd vernieuwt Waternet een deel van het riool onder de kruising.

Afsluiten kruising en Zeilstraat

Vanaf zaterdag 9 maart t/m 10 mei is de kruising afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers. De Zeilstraat is afgesloten van 9 maart t/m vrijdag 5 april. Vanaf vrijdag 5 april is de Zeilstraat tot vlak voor het kruispunt met de Amstelveenseweg weer open voor alle verkeer. De afsluiting ziet er als volgt uit:

Werktijden

Om het werk in 9 weken gereed te krijgen, werken we overdag, ’s avonds en ’s nachts. Dit werk brengt geluidsoverlast met zich mee. Wij doen ons best om dit met name ‘s nachts tot een minimum te beperken. Echter ontkomen we er niet aan om bepaalde werkzaamheden met geluidsoverlast in de nacht uit te voeren. Onze excuses hiervoor.

Inloop spreekuur

Wij begrijpen dat deze afsluiting ingrijpend is voor de buurt. Mocht u vragen hebben, dan kunt u terecht op het inloop spreekuur elke dinsdag van 10.00 - 11.00 uur, in de GVB bouwkeet op de kruising.
Projectleider van GVB

De kruising bevat zes wissels. Jeroen: “Het vervangen van spoor is altijd millimeterwerk. Alles moet precies op elkaar aansluiten. Op dit kruispunt heb je ook te maken met allerlei bochten. Deze bochten sluiten aan op een recht stuk en tegelijkertijd op een andere bocht. Dit maakt het werk complexer. Lees het hele artikel

Zeilstraat één week eerder open dan verwacht

Planning werkzaamheden

  1. Op zaterdag 9 maart is op de kruising een deel van de rails verwijderd. Daarna heeft Waternet de sleuf gegraven voor een nieuw riool. Op de kruising is Waternet vervolgens 3 weken aan het werk geweest met het aanbrengen van de rioolbuis. 
  2. Vanaf zaterdag 9 maart worden in de Zeilstraat de tramrails vervangen. De doelstelling is om de Zeilstraat (vanaf nr 7) na 5 weken (vanaf 12 april) weer toegankelijk te maken voor alle verkeer. 
  3. Van vrijdag 12 t/m woensdag 17 april wordt er door GVB op de kruising 24 uur per dag gewerkt aan het plaatsen van de nieuwe rails.
  4. Op vrijdag 10 mei om 17.00 uur is de kruising klaar en weer open voor verkeer.

Verkeersmaatregelen

  • Parkeerplekken zijn tijdens de afsluiting opgeheven. 
  • Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden.
  • Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de stoep. De rijweg is afgesloten. In de Zeilstraat komt ter hoogte van de kruising een oversteek voor voetgangers.
  • Fietsers worden omgeleid met gele omleidingsborden.
  • Nood- en hulpdiensten maken gebruik van een omleidingsroute. In de omliggende straten wordt extra toegezien en gehandhaafd op foutparkeerders zodat nood- en hulpdiensten veilig kunnen passeren. 
  • Trams rijden met gepaste snelheid door het werkterrein. Er geldt vanaf 9 maart een omleiding voor trams en bussen. In het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april rijden er geen trams.

Ontheffing voor nachtwerk

Voor het werken in de nacht hebben wij een ontheffing van de gemeente.