sluiten

1160 Vervangen rails Overtoomsesluisbrug

Van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 30 augustus vervangen we het tramspoor en het onderbed op de kruising Overtoomsesluisbrug, Amstelveenseweg en Overtoom. Om het werk in 12 weken gereed te krijgen, werken we ook regelmatig 'snachts. 

Update 8 juli - start fase 3

Vanaf maandag 15 juli verandert de situatie en starten onze werkzaamheden op de kruising, Overtoomsesluisbrug, Amstelveenseweg en Surinamestraat.

Afsluiting Overtoom stad-uit t/m 30 augustus
Op 20 juni waren we genoodzaakt de Overtoom stad-uit af te sluiten voor auto- en vrachtverkeer. Het werkgebied bleek te smal te zijn in combinatie met het auto- en vrachtverkeer dat erlangs ging. Met deze extra afsluiting creëren we een veiligere werksituatie voor onze trambaanwerkers. Ook creëert de extra afsluiting een betere doorstroming voor nood-en hulpdiensten. In overleg met het stadsdeel en de nood- en hulpdiensten is besloten om deze afsluiting aan te houden tot en met 30 augustus. We begrijpen dat deze extra afsluiting van de Overtoom stad-uit de bereikbaarheid niet ten goede komt. We hopen echter op je begrip.

Situatie en werkzaamheden vanaf 15 juli
Vanaf maandag 15 juli starten onze werkzaamheden op de kruising, Overtoomsesluisbrug, Amstelveenseweg en Surinamestraat. Eerst verwijderen we de oude trambaan, van 2 t/m 9 augustus plaatsen we het nieuwe spoor en daarna zijn we t/m 30 augustus bezig met onder meer het asfalteren en bestraten.


Nachtelijke werkzaamheden

Nachtelijk werk Overtoom start vanaf 1 juli
Vanaf volgende week maandag 1 juli tot en met eind juli zijn we regelmatig op de Overtoom aan het werk gedurende de nacht.

Nachtelijk werk op de kruising en op de Amstelveenseweg en Surinamestraat start 2 augustus
Op het overige werkgebied (kruising, Amstelveenseweg en Surinamestraat) start ons nachtwerk vanaf 2 augustus en dit loopt door tot en met 30 augustus. In de week van 2 augustus t/m 9 augustus is het nachtwerk in dit gebied het meest intensief.

Slijpen
Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, wordt het spoor nog een keer geslepen.

Bekijk het hele bericht met omleidingen.
Werkgebied tijdens drie fases

Werkzaamheden in 3 fases

De kwaliteit van de tramrails en het onderbed voldoet niet meer om nog langer veilig en comfortabel te blijven rijden. We proberen de hinder die dit werk voor omwonenden, ondernemers en het verkeer oplevert, zoveel mogelijk te beperken. 
  • Fase 1: 11 - 24 juni
  • Fase 2: 24 juni – 15 juli
  • Fase 3: 15 juli – 30 augustus

Op de hoogte blijven

Inloopspreekuur
Tot en met dinsdag 27 augustus kun je elke dinsdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur bij ons in de bouwkeet (in de parkeervakken) terecht met vragen en opmerkingen. Met vragen kun je ook terecht bij GVB Klantenservice 0900 – 8011.

Per mail op de hoogte blijven
Laat je e-mailadres achter via dit formulier.(nieuw venster) Je ontvangt dan een mailtje als er wijzigingen zijn in de werkzaamheden, of als er nadere informatie is.