Berichten ontvangen via de GVB app

Met de GVB app kunt u een route plannen, vertrektijden en omleidingen bekijken. U kunt ook een halte bewaren als favoriet. Het voordeel daarvan is dat we u kunnen waarschuwen met een berichtje als er iets op deze lijn is. Dat kan een geplande omleiding, maar ook een verstoring zijn.

Favoriet instellen

icoontje voor het account op het scherm van de app
klik op het icoontje voor het account

In het menu van de app (bij IOS linksboven en bij Android rechtsboven) staat een icoontje van een poppetje. Daar klikt u op om een account aan te maken. Daarvoor is een e-mailadres en een wachtwoord nodig.

Daarna gaat u terug naar het menu en kiest Departures of Vertrektijden. Klik op het vergrootglas. (IOS rechts boven, Android rechts onder) en kies in het menu haltes of stops. Vul in het zoekscherm de eerste letters van uw favoriete halte in. Als er meer haltenamen gevonden worden, kiest u de juiste. Klik nu het sterretje rechts boven aan (Android) of het plusje rechts boven (IOS). En de halte is toegevoegd aan uw favorieten. Hiermee abonneert u zich op informatie over de hele lijn. (U moet daarvoor wel toestaan dat de app u berichten stuurt).

Downloaden

De GVB app is gratis en te vinden in de appstore voor IOS en in de playstore voor Android. Zoeken op GVB.