sluiten

Alternatieve OV-routes bij verstoring metro 52

Als metro 52 niet (meer) kan rijden, zijn er diverse alternatieven en noodmaatregelen om toch je reisdoel te bereiken. Tussen centraal Station en Noord resp. Noorderpark worden dan pendelbussen ingezet. Tussen de andere Noord/Zuidlijn stations en bijvoorbeeld de stations van de andere metro lijnen zijn alternatieven reismogelijkheden met bestaande tram- en buslijnen. Dit hebben wij hier in de vorm van een plattegrond gegoten.
Hieronder vind je de alternatieven per verstoring.
Eventuele verstoringen van metro 52 zijn in vijf scenario's ingedeeld. Hieronder vind je een overzicht.

1: Metro 52 rijdt niet

Metro 52 rijdt niet. Plan je alternatieve reis hier in de reisplanner of in de GVB app. Metro 52 komt het eerstvolgende uur niet in het reisadvies voor (want staat uit in de planners).

Vanaf Centraal Station busstation IJzijde kun je met pendelbus 164 (vanaf bushalte E) naar Noorderpark of met pendelbus 165 (vanaf bushalte D) naar Noord. De bussen brengen je ook vanuit Noord (busstation halte A8) of vanaf Noorderpark (bushalte Noorderpark op de Johan van Hasseltweg) naar CS. Bus 34 onderhoudt de verbinding tussen Noord en Noorderpark.

Vanaf CS kun je met metro 51 naar Station Zuid, of met tram 4 naar Frederiksplein en vervolgens met tram 24 naar Vijzelgracht of De Pijp.
Met metro 51, 53 en 54 reis je naar een van de andere metrostations. Dan kan je bijvoorbeeld ook met tram 3 vanaf de Wibautstraat richting De Pijp, of vanaf Amstelstation met tram 12.
Richting Europaplein? Neem metro 51 naar Station RAI of tram 4 naar Europaplein.

2: Metro 52 rijdt tot Vijzelgracht

Metro 52 rijdt vanaf Noord tot aan Vijzelgracht. Plan je alternatieve reis hier in de reisplanner of in de GVB app, maar niet voor voor een reis van/naar of via De Pijp, Europaplein of Station Zuid.

De Pijp blijft bereikbaar met tram 24 vanaf Vijzelgracht.
Vanaf De Pijp kun je ook met tram 3 naar metrostation Wibautstraat of tram 12 naar het Amstelstation.
Europaplein: neem metro 51 of tram 4 vanaf CS.
Station Zuid: metro 51 vanaf CS of een ander metrostation van de Oostlijn, metro 50 of 51 vanaf Station RAI, of tram 5 vanuit het centrum.

3: Metro 52 rijdt tot Europaplein

Metro 52 rijdt vanaf Noord tot aan Europaplein. Plan je alternatieve reis hier in de reisplanner of in de GVB app, maar niet voor reizen van/naar of via Station Zuid.

Vanaf Station RAI, op loopafstand van Europaplein, kun je met metro 50 of 51 naar Station Zuid.

4: Metro 52 rijdt tot Rokin

Metro 52 rijdt vanaf Noord tot aan Rokin. Plan je alternatieve reis hier in de reisplanner of in de GVB app, maar niet voor voor een reis van/naar of via Vijzelgracht, De Pijp, Europaplein of Station Zuid.

Vanaf CS kun je met tram 4 naar Frederiksplein en vervolgens met tram 24 naar Vijzelgracht of De Pijp.
Vanaf De Pijp kun je ook met tram 3 naar metrostation Wibautstraat of tram 12 naar het Amstelstation.
Europaplein: neem metro 51 vanaf CS naar Station RAI of tram 4 naar Europaplein.
Station Zuid: metro 51 vanaf CS of een ander metrostation van de Oostlijn, metro 50 of 51 vanaf Station RAI, of tram 5 vanuit het centrum.

5: Metro 52 rijdt niet tussen Noord en Centraal Station

Metro 52 rijdt niet op het traject Noord - Noorderpark - Centraal Station.
Plan je alternatieve reis hier in de reisplanner of in de GVB app. Metro 52 komt het eerstvolgende uur niet in het reisadvies voor (want staat uit in de planners).

Vanaf Centraal Station busstation IJzijde kun je met pendelbus 164 (vanaf bushalte E) naar Noorderpark of met pendelbus 165 (vanaf bushalte D) naar Noord. De bussen brengen je ook vanuit Noord (busstation halte A8) en vanaf Noorderpark (bushalte Noorderpark op de Johan van Hasseltweg) naar CS. Bus 34 onderhoudt de verbinding tussen Noord en Noorderpark.