Informatieschermen bij meerdere haltes buiten gebruik / Information screens at some stops out of service

Vanwege een storing wordt er geen actuele reisinformatie getoond op de informatieschermen bij meerdere tram- en bushaltes. Voor actuele verstoringen en de dienstregeling kun je op deze pagina bij de lijninformatie onder "actuele verstoringen" kijken.

Due to a technical failure, no real-time travel information is shown on some tram and bus stop information screens. For current disruptions and departure information, check the line information on this page under "current disruptions".

sluiten

Reizen en plannen met de GVB reis app

De GVB reis app

De gratis GVB reis app (voor iOS en Android) is dé app voor het reizen met tram, (nacht)bus, metro en veerpont in Amsterdam en in de rest van Nederland. Je onmisbare reis Gappie voor als je vaak reist, of een bezoekje aan Amsterdam brengt.
Plan simpel en snel je reis van huis naar werk, restaurant, theater of vanaf Schiphol naar je hotel of B&B. Check of er een omleiding of vertraging op je route is. Je hebt altijd de actuele vertrektijden van je favoriete lijn bij je. En ook het kopen van een barcodeticket en er meteen mee reizen is nu mogelijk. Dat en nog veel meer handige functies vind je in de gratis GVB app.

Eenvoudig en snel je reis plannen: typen of swipen

Plan eenvoudig en snel je reis van elke adres in Amsterdam en Nederland. Of swipe vanaf je huidige locatie naar topbestemmingen in Amsterdam met de unieke Touch Swipe planner. 

Je hebt altijd de meest betrouwbare en actuele reisinformatie voor het GVB netwerk én dat van alle andere vervoerders in Nederland.

Koop een barcode ticket in de app

Via de app kun je eenvoudig GVB tickets kopen voor 1, 24, 48, 72, 96 en 120 uur. Deze tickets activeer je in de app en je bent klaar om te reizen. Simpel in- en uitchecken met je mobiel. Check bij de metro in en uit bij de metropoortjes met barcodelezer. In de bus of tram check je in en uit door je barcode onder de barcodelezer te houden. Houd hiervoor de achterkant van je telefoon met de barcode naar boven op het rondje met de QR code onder de kaartlezer. (zie afbeelding)

In- en uitchecken bij de barcodelezer in tram en bus
De tickets zijn geldig op alle GVB trams, (nacht)bussen* en metro’s in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp, voor het gekozen aantal uur.

*het 1 uur ticket is niet geldig in de GVB nachtbussen
 

Een Seintje bij verstoringen

Zet een notificatie aan voor je favoriete lijn(en). Je ontvangt dan een Seintje als er een omleiding of verstoring is op je vaste route. Je kunt dit instellen voor bepaalde dagen en tijdsperiodes.

Koop je toegangskaartje voor musea en attracties

Ook je toegangskaartje voor één van de vele musea of attracties die Amsterdam rijk is, koop je in de app. Zo heb je alles in de hand voor een gezellig dagje eropuit in Amsterdam.  

Weet vooraf hoe druk het is in een voertuig

Bij elk opgevraagd reisadvies zie je direct de verwachte drukte per vervoersmiddel. Hier kun je dan eventueel je reismoment op aanpassen.

De drukte indicatie is gebaseerd op recente OV-chipkaartdata. Hierop is een berekening toegepast waardoor het mogelijk is een goede voorspelling te doen van hoe druk het is op een bepaalde lijn.

Je MijnGVB account

Met je MijnGVB account beheer je eenvoudig je persoonlijke gegevens. Bekijk je bestellingen die je in de GVB webshop hebt gedaan en check de status van je saldo. En heb je een GVB Flex abonnement, dan kun je deze hier eenvoudig beheren: reishistorie inzien, je facturen bekijken en downloaden en switchen tussen Flex-varianten als je reissituatie verandert. 

De HalteHulp geeft aan of een halte wel of niet toegankelijk voor je is

Ben je moeilijk ter been of reis je met een hulpmiddel? In de app kun je je persoonlijke HalteHulp aanzetten voor een reis afgestemd op jouw situatie. Je stelt je reisprofiel in en ziet direct op de kaart of onder vertrektijden welke haltes voor jou toegankelijk zijn en welke niet. Je kunt onder meer aangeven of je met een hulpmiddel reist, of je gebruik wilt maken van een oprijplank en hoe hoog de instaphoogte tot een voertuig mag zijn. De halte waar je gebruik van wilt maken wordt dan op jouw persoonlijke instellingen beoordeeld en krijgt een score die kan variëren van zeer goed tot ontoegankelijk.  

Wat biedt de app nog meer

 • Fiets voor- en na transport: bij reisvoorkeuren geef je eenvoudig aan of je je reis wilt starten of eindigen met de fiets.
 • Check de beschikbaarheid van deelvervoer in de buurt: OV-fiets, Donkey fiets en elektrische scooters van Helyx en Check. Via de kaartomgeving 'In de buurt', check je de beschikbaarheid.  
 • Alleen met GVB reizen: heb je een GVB reisproduct, bijvoorbeeld een GVB uur/dag of GVB Flex, en wil je alleen met GVB lijnen reizen, dan geef je dat eenvoudig aan bij je reisvoorkeuren.
 • Favorieten opslaan: sla je favoriete locaties in Amsterdam met één druk op de knop op als favoriet. Zo plan je in het vervolg nog sneller je trip.
 • Persoonlijk dashboard: op basis van je ingegeven reisprofiel heb je direct toegang tot de belangrijkste en passende functies op je hoofdscherm. Gebruik je de app bijvoorbeeld voornamelijk voor woon-werkverkeer dan zie je ingestelde vaste route direct op je dashboard. Zo heb je altijd de actuele vertrektijden bij de hand.
 • Informatie over storingen van liften en roltrappen.
 • Het weer (i.s.m. Buienradar)
 • OV Saldochecker: zie hoeveel saldo er nog op je kaart staat.
 • Zelf je menu samenstellen: stel de meest handige functies voor jou in.
 • Snel in contact met GVB Klantenservice: en direct toegang tot GVB services, zoals gevonden voorwerpen of uitcheck gemist.
 • Volledig beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Samen de app optimaliseren?

De app wordt continu doorontwikkeld.
Jij kunt helpen om de app te optimaliseren. Zo horen we graag wat er anders of beter kan of welke functie er bijvoorbeeld nog mist in de app. Geef je feedback door via de app zelf (te vinden in het menu ‘Meer’ onder ‘Klantenservice’).
En we zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar je beoordeling in de app store.