sluiten

Array

Zomerse vertrektijden tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn de scholen dicht en veel mensen zijn met vakantie. Met name in de spits is het dan een stuk rustiger in het OV. Van 17 juli tot en met 27 augustus geldt daarom de zomerdienstregeling. 

Goed om rekening mee te houden vanaf 17 juli

  • Trams, bussen en metro’s hebben andere vertrektijden en rijden iets minder vaak.
  • Tram 27 die in de ochtendspits tram 17 ondersteunt, rijdt de zomerperiode niet.
  • Bus 18, 21, 22, 43 en 48 hebben op busstation IJzijde (Centraal Station) vanaf 17 juli voortaan een andere vertrek- en/ of aankomsthalte. Bekijk de nieuwe plattegrond van het busstation via de link hieronder. 
  • Op busstation Noord verandert de indeling voor bussen van zowel GVB als EBS en Connexxion. Bekijk de nieuwe plattegrond van het busstation via de link hieronder.
Check je zomerse vertrektijd en plan alvast je reis vanaf 17 juli in de planner op deze site of in de GVB app.

Nieuw: scan op haltes naar de actuele vertrektijden

Op de meeste overzichten met de vertrektijden die op de haltes hangen, vind je voortaan een QR code. Wanneer je deze code scant, kom je op het overzicht met actuele vertrektijden terecht. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele situatie.

Er gebeurt veel in de stad

Niet iedereen is met vakantie. Tijdens de schoolvakantie gaan de werkzaamheden aan de weg en de vernieuwing van de stad gewoon door. Dit kan gevolgen hebben voor je reis. Ook voor sommige evenementen tijdens de zomer, zoals de Pride Amsterdam, moet het OV soms even aan de kant.
Check daarom altijd voordat je gaat reizen of er omleidingen of verstoringen zijn op je route.
Of geef je op voor Seintje in de app of online. Dan houden we je op de hoogte van omleidingen en verstoringen op jouw favoriete lijn(en).