sluiten

Verantwoord reizen

We staan voor je klaar!

Amsterdam is weer helemaal open. Het thuiswerkadvies is vervallen en  het nachtleven komt weer op gang. We hebben afscheid genomen van de meeste maatregelen. De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen is vervallen. Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen.

Ga voorbereid op reis en koop alvast je kaartje of reisproduct vooraf in de GVB app, in onze webshop of bij één van de vele voorverkoopadressen. En wil je de drukte mijden, plan dan een rustig ritje in de GVB app of de online planner. 
Wees een beetje lief tegen en voor elkaar. Waar sommigen direct de 'oude draad' weer oppakken, vinden anderen het toch prettig om nog voorzichtig te zijn. Respecteer elkaars tempo en gun elkaar een prettige reis.

Wij staan in ieder geval klaar om je overal naartoe te brengen. Fijn om je weer (vaker) te zien. 

 

Weet wanneer je rustig kan reizen

Als je in de GVB app of in de onze online planner je reis plant, dan wordt er met poppetjes de verwachte drukte aangegeven. Zo zie je snel of er genoeg plek is in het voertuig op het moment dat je wilt reizen. Hier kun je eventueel je reismoment op afstemmen en kiezen voor een rustiger ritje vroeger of later op de dag.