sluiten

Piet Heintunnel dicht, pak het OV!

Probeer tram 26 met een GVB dagkaart voor € 1 (i.p.v. € 8,50)!

De Piet Heintunnel is dicht van 25 juni 2021 tot 2 december 2022 voor al het verkeer. Maar geen nood, pak tram 26! Want die blijft gewoon door de tunnel rijden en is een goed alternatief voor de auto. En wie woont of werkt op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel kan wel heel voordelig tram 26 uitproberen. Samen met de gemeente Amsterdam hebben we namelijk een mooie actie: voor slechts € 1 een GVB dagkaart.

Wat krijg je voor € 1?
Een GVB dagkaart waarmee je 24 uur lang kunt reizen in lijn 26 en alle andere GVB trams, (nacht)bussen en metro's. Normaal kost zo’n kaartje € 8,50.

Hoe werkt het?
  • Vraag via onderstaande link een actiecode aan. Je hoeft nog niets te betalen.
  • Je ontvangt vervolgens per e-mail jouw actiecode voor de dagkaart.
  • Deze actiecode kun je t/m 30 september 2022 verzilveren in de GVB app of webshop. Hiermee koop je voor slechts € 1 een GVB dagkaart.
  • Als je de GVB app gebruikt, blijft je dagkaart 30 dagen geldig. Zodra je de kaart activeert, kun je er 24 uur mee reizen.
  • Bij aanschaf via de webshop heb je na betaling 30 dagen de tijd om je dagkaart bij een ophaalautomaat op je OV-chipkaart laden. Je dagkaart blijft dan 1 jaar geldig. Goed om te weten: zodra de kaart op je OV-chipkaart staat wordt deze gebruikt bij de eerstvolgende check in bij GVB, ook als er al een ander reisproduct op de OV-chipkaart staat.

Wat zijn de actievoorwaarden?
  • Er mag per e-mailadres en postcode tezamen maximaal één GVB Dagkaart voor € 1 worden aangevraagd.
  • Deelname is mogelijk als het woon- of werkadres één van de volgende postcodes heeft: 1019, 1023, 1026, 1086, 1087, 1093, 1094 of 1095 is.
  • De periode waarin actiecodes aangevraagd kunnen worden loopt t/m 30 september 2022 of zoveel eerder, want op = op.
  • De actiecodes kunnen t/m 30 september 2022 verzilverd worden in de GVB app of webshop.
Bekijk hier alle actievoorwaarden.
 

We bieden je het slimme reisalternatief

Tram 26 rijdt zeer frequent tussen het Centraal Station en IJburg en blijft tijdens de werkzaamheden aan de Piet Heintunnel gewoon door de tunnel rijden. Op een paar weekenden na, dan. 
De tram kan dan vanwege de werkzaamheden tijdelijk niet door de tunnel en wordt vervangen door pendelbus 76. Deze stopt bij alle tramhaltes en bij een extra halte bij het Rietlandpark. Omdat de tunnel dicht is, rijdt de bus een andere route via de Amsterdamsebrug, Zeeburgerdijk en Panamalaan naar de Piet Heinkade en vervolgt dan de gebruikelijke route. Dit geeft vooral in de spits extra reistijd.

Vanaf het Amstelstation en Muiderpoortstation is bus 37 ook een prima alternatief voor de auto. Deze bus rijdt tussen het Amstelstation en Noord via het Muiderpoortstation en Zeeburgereiland.

Tram 26 vanaf P+R Zeeburg l, ll en lll

Van P+R Zeeburg l en ll is het eenvoudig overstappen op tram 26 en bus 37. Bij P+R Zeeburg lll stap je eenvoudig over op tram 26. Hoe P+R precies werkt lees je op de site van de gemeente.
Hier kun je ook zien of er nog plek is op de P+R locatie.
 

OV-reisplanner en OV-tickets

Hoe ziet je eventuele OV-reis eruit, hoeveel tijd neemt deze in beslag en wat is een handig OV-ticket? Plan met de reisplanner alvast je reis en kom erachter. Je ziet meteen de prijs van je reis. Met de adviestool bereken je welk reisproduct het beste bij jouw manier van reizen past.
Ga je een enkele keer met het OV of ben je van plan om vaker met het OV te reizen? Er is altijd een reisproduct dat op jouw manier van reizen aansluit.
 

De GVB app: heel handig!

Hiermee plan je eenvoudig je reis. Geef tram 26 en/of bus 37 op als favoriete lijn en ontvang een seintje als er een verstoring is. In de app kun je zelfs een ticket kopen waar je meteen mee kunt reizen. Lees hier alles over de handige GVB app.