sluiten

Array

Piet Heintunnel dicht, pak het OV!

De Piet Heintunnel sluit van 25 juni 2021 tot 30 september 2022 voor al het verkeer. De tram blijft wel door de tunnel rijden. Werk je op Zeeburgereiland of IJburg? Dan is het OV een prima alternatief.

We bieden je het slimme reisalternatief

Tram 26 rijdt zeer frequent tussen het Centraal Station en IJburg en blijft tijdens de werkzaamheden aan de Piet Heintunnel gewoon door de tunnel rijden. Op een paar weekenden na, dan.
Het eerste weekend is zaterdag 10 en zondag 11 juli 2021. 
De tram kan dan vanwege de werkzaamheden tijdelijk niet door de tunnel en wordt vervangen door pendelbus 76. Deze stopt bij alle tramhaltes en bij een extra halte bij het Rietlandpark. Omdat de tunnel dicht is, rijdt de bus een andere route via de Amsterdamsebrug, Zeeburgerdijk en Panamalaan naar de Piet Heinkade en vervolgt dan de gebruikelijke route. Dit geeft vooral in de spits extra reistijd.

Vanaf het Amstelstation en Muiderpoortstation is bus 37 ook een prima alternatief voor de auto. Deze bus rijdt tussen het Amstelstation en Noord via het Muiderpoortstation en Zeeburgereiland.

Tram 26 vanaf P+R Zeeburg l, ll en lll

Van P+R Zeeburg l en ll is het eenvoudig overstappen op tram 26 en bus 37. Bij P+R Zeeburg lll stap je eenvoudig over op tram 26. Hoe P+R precies werkt lees je op de site van de gemeente.
Hier kun je ook zien of er nog plek is op de P+R locatie.
 

OV-reisplanner en OV-tickets

Hoe ziet je eventuele OV-reis eruit, hoeveel tijd neemt deze in beslag en wat is een handig OV-ticket? Plan met de reisplanner alvast je reis en kom erachter. Je ziet meteen de prijs van je reis. Met de adviestool bereken je welk reisproduct het beste bij jouw manier van reizen past.
Ga je een enkele keer met het OV of ben je van plan om vaker met het OV te reizen? Er is altijd een reisproduct dat op jouw manier van reizen aansluit.

Ook handig: de GVB reisapp

Hiermee plan je eenvoudig je reis. Geef tram 26 en/of bus 37 op als favoriete lijn en ontvang een seintje als er een verstoring is. In de app kun je zelfs een ticket kopen waar je meteen mee kunt reizen. Lees hier alles over de handige GVB app.

Meer over de renovatie van de Piet Heintunnel

Op amsterdambereikbaar.nl lees je alles over de renovatie van de Piet Heintunnel.