sluiten
Lijn 25 is er!

Lijn 25 is er!

De actie 'aanvraag Lijn 25 probeerpakket' is afgelopen

Je kunt helaas geen gratis Lijn 25 probeerpakket meer aanvragen. We zijn door de voorraad heen. 
De lijn op eigen kosten proberen kan natuurlijk altijd. Dus hopelijk tot ziens in lijn 25!
 

Lijn 25 officieel gestart

Met het symbolisch overhalen van een lichtschakelaar en een spectaculaire lichtshow is zondagmiddag 13 december 2020 de vernieuwde Amstelveenlijn (lijn 25) in gebruik genomen tezamen met de spiksplinternieuwe 15G trams. De ombouw van de Amstelveenlijn is binnen tijd en binnen budget afgerond. Met recht een grote prestatie te noemen.

De nieuwste trams op de vernieuwde lijn

Lijn 25 is er!
Sinds 13 december heb je met lijn 25 weer een rechtstreekse verbinding tussen Westwijk en Station Zuid. De nieuwe en comfortabele 15G trams nemen je mee langs de compleet vernieuwde haltes, waarvan er 3 op een verdiepte kruising liggen.
 

R-net lijn 25: route, frequenties en dienstregeling

Lijn 25 is een R-net lijn. R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer in de Randstad. Je herkent de bussen, trams, metro’s en treinen van R-net aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer.
 

Instappen en kaartje kopen

Bij de trams van lijn 25 kun je bij elke deur instappen. Het mooiste is natuurlijk goed voorbereid op reis te gaan en al in te stappen met een geldig vervoerbewijs op zak. Heb je dit nog niet, dan staat er bij Station Zuid en op de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Kronenburg en Ouderkerkerlaan een verkoopautomaat. Elke tram op de Amstelveenlijn rijdt met twee gekoppelde voertuigen. Er is altijd een conducteur aanwezig in het achterste voertuig voor kaartverkoop en service. Er kan geen kaartje gekocht worden bij de bestuurder. 
Als er wegens omstandigheden een tram op lijn 25 niet gekoppeld kan rijden, en we rijden met een enkel voertuig, dan bevindt de conducteur zich achter in de tram.
 

Geen fiets mee in lijn 25

In lijn 25 mag je fiets niet mee. Fietsen nemen te veel ruimte in en kunnen het veilig in- en uitstappen belemmeren. De nieuwe trams zijn smaller dan de voormalige voertuigen die op de 'oude' route reden. In zijn algemeenheid geldt dat er in de Amsterdamse trams geen fietsen mee mogen. De enige uitzondering die in de regio ooit op het ‘geen fietsen mee’-beleid is gemaakt is de IJtram (lijn 26). Dit werd destijds besloten omdat de fietsverbinding via fietspaden naar IJburg niet goed genoeg werd bevonden. De fietsverbindingen tussen Amsterdam en Amstelveen zijn daarentegen wel goed. Vouwfietsen mogen trouwens wel mee in de tram.
 

Definitieve begin-/eindhalte bij Station Zuid nog niet klaar

De definitieve halte van de Amstelveenlijn aan de Schönberglaan – aan de zuidkant van Station Zuid – is nog niet klaar. De halte is onderdeel van het project Zuidasdok, waarin Station Zuid wordt uitgebreid en de A10 ondergronds gebracht wordt.
We moeten helaas nog even geduld hebben voordat de halte klaar is. Meer informatie hierover lees je in het artikel 'Eindhalte lijn 25 op Station Zuid: stapsgewijs naar definitieve situatie' op de site van de Vervoerregio Amsterdam.

Het project ‘vernieuwing Amstelveenlijn’

Op de website amstelveenlijn.nl van de gemeente vind je alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'. Hier kun je ook alles teruglezen over de werkzaamheden die zijn verricht.