sluiten
Lijn 25 is er!

Lijn 25 is er!

Nog heel even en…. lijn 25 is er!

De vernieuwing van de Amstelveenlijn, de voormalige metro 51 route, is bijna voltooid. 3 Maart 2019 werd de metro 51-route vervangen door bus 55 en 551. Dit was tegelijkertijd de start van de grote ombouw van de lijn naar een betrouwbare, snelle en veilige tramverbinding tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk.

13 december is het zover

Lijn 25 is er!
Dan is lijn 25 er! Vanaf 13 december heb je met lijn 25 weer een rechtstreekse verbinding tussen Westwijk en Station Zuid. De nieuwe en comfortabele 15G trams nemen je mee langs de compleet vernieuwde haltes, waarvan er 3 op een verdiepte kruising liggen.
 

Bus wordt tram

Bus 55 en 551 stoppen met rijden als de lijn 25 van start gaat. Tram 6 is inmiddels al gestopt. Deze spitsondersteuning voor tram 5 tussen Station Zuid en Amstelveen Stadshart, is eerder gestopt dan gepland.
Het lage aantal reizigers liet dit toe en nu lijn 6 niet meer rijdt is er meer ruimte voor de opleidings- en testritten voor de voorbereidingen op de start van lijn 25.

Testen en opleiden: GVB op weg naar lijn 25

Het testen van de traminfrastructuur en het opleiden van bestuurders gaat nog even door voordat de trams in december met reizigers kunnen rijden. Er wordt bijvoorbeeld geoefend met het gekoppeld rijden van een 15G-tram (twee trams die aan elkaar gekoppeld zijn) en de bestuurders leren het nieuwe traject kennen, waaronder een nieuw opstelterrein.
Tot slot wordt ook geoefend met ‘echte’ verstoringen. Je ziet in deze periode veel lege testtrams door de stad rijden, maar verder merk je er weinig van.
Niet alleen op straat zijn de voorbereidingen voor de nieuwe lijn in volle gang. Er komt nog veel meer bij kijken om lijn 25 straks soepel en keurig volgens dienstregeling te laten rijden. We laten onze collega's hierover aan het woord.
 

R-net lijn 25: route, frequenties en dienstregeling

Lijn 25 is een R-net lijn. R-net staat voor betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer in de Randstad. Je herkent de bussen, trams, metro’s en treinen van R-net aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo. Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van openbaar vervoer.
 

Het project ‘vernieuwing Amstelveenlijn’

Amstelveenlijn
Op de website amstelveenlijn.nl van de gemeente vind je alle informatie over het project 'vernieuwing Amstelveenlijn'. Hier kun je ook alles teruglezen over de werkzaamheden die zijn verricht.