sluiten

Kans op verstoringen op de metrolijnen

Stap voor stap: ingebruikname nieuw systeem voor metrobeveiliging

Na ruim een jaar van intensief testen nemen we, samen met Metro en Tram van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam, vanaf eind februari 2021 het nieuwe en moderne systeem voor de metrobeveiliging in gebruik. Dit doen we stap voor stap. We nemen de tijd om kinderziektes op te sporen en onze verkeersleiders en bestuurders als gebruikers meer ervaring op te laten doen, voordat we helemaal overgaan op het nieuwe systeem.    
 

Kans op verstoringen

Tijdens de ingebruikname kunnen er kinderziektes de kop opsteken. De eerste maanden is het daarom goed om rekening te houden met mogelijke verstoringen onderweg. Dit kan variëren van fouten in de reisinformatie, tot het tijdelijk uitvallen van (een deel van) een metrolijn. Of in een uitzonderlijk geval alle metro’s. De metro's zullen dan tijdelijk op alle stations stilstaan.

Mogelijke verstoringen worden zo goed en zo snel als mogelijk opgelost. Na zulke verstoringen buigen de experts van gemeente Amsterdam, leverancier Alstom en GVB zich direct over mogelijke oorzaken, en oplossingen, om te zorgen dat deze zich niet opnieuw voordoen. Dit geeft alleen geen garantie dat er zich geen nieuwe of ándere verstoringen in het systeem kunnen voordoen.

Steeds meer dagen

We begonnen eind februari 2021 en reden eerst alleen op zondagen met het nieuwe systeem. Dit hebben we geleidelijk uitgebreid naar meer dagen. Gaat alles volgens verwachting, dan nemen we het systeem eind september 2021 definitief in gebruik.  

Deze pagina houden we up to date met de data waarop we met het nieuwe systeem rijden. Op deze dag(en) is het goed om rekening te houden met verstoringen op de metrolijnen.

Op deze dagen rijden we met het nieuwe systeem:

Van zondag 12 t/m zondag 26 september.

Blijf op de hoogte via Seintje

Geef je favoriete metrolijn op in MijnGVB en ontvang van ons per mail een Seintje over de geplande dag waarop we met het nieuwe systeem rijden of als er een geplande omleiding is. Wil je ook een Seintje van een actuele verstoring, geef je favoriete lijn dan (ook) op in de GVB app.