sluiten

Er gebeurt veel in de stad

Check je reis vooraf! En geef je lijn(en) op voor Seintje

Amsterdam is in beweging en wordt waar nodig vernieuwd. In 2022 staan veel grote werkzaamheden gepland waardoor het OV moet afwijken van de normale route. En als alles meezit gaan ook de grote evenementen, als Koningsdag en de Dam tot Damloop weer door. Daarnaast kunnen nieuwe systemen en nieuwe voertuigen soms ook voor ongeplande verstoringen in onze dienstverlening zorgen. Op de leuke evenementen na, zijn de omleidingen en verstoringen heel vervelend. We doen er alles aan om je zo goed en tijdig mogelijk te informeren. We hebben de grote geplande werkzaamheden en evenementen hieronder per maand voor je op een rij gezet. Planningen kunnen schuiven, dus hou onze site en GVB app in de gaten voor de details van de omleidingen en de actuele omleidingen. 

Tip: check vooraf dus altijd even je reis. Of beter: geef je favoriete lijn(en) op voor Seintje (in de app of online). Dan houden we je op de hoogte van verstoringen op je route. 

 

November 2022

Tram 13

Wanneer: 21 november t/m 4 februari 2023
Oorzaak: Werkzaamheden op de Jan Evertsenstraat tussen Admiraal Helfrichstraat en Jan Voermanstraat
Omleiding: Tram 13 rijdt wel via de Jan Evertsenstraat alleen de haltes Jan Voermanstraat en Admiraal Helfrichstraat zijn tijdelijk buiten dienst. Halverwege deze twee haltes, wordt een tijdelijk halte gebruikt.

Tram 2

Wanneer: 28 november t/m 23 december 
Oorzaak: Toegankelijk maken tramhaltes
Omleiding: Halte Heemstedestraat voor tram 2 worden aangepast en zijn afgesloten. Je kunt gebruikmaken van de tijdelijke halte ter hoogte van Jacques Veltmanstraat.

Nachtbus 82

Wanneer: 28 november t/m 8 januari 2023
Oorzaak: Herinrichting Burg. Röellstraat
Omleiding: Nachtbus 82 rijdt de route door Slotermeer en Geuzenveld in tegengestelde richting vanaf het Bos en Lommerplein. Daarbij rijdt de bus niet via de Burg. van Leeuwenlaan maar via de Dr. H. Colijnstraat. Vanwege de werkzaamheden aan de Jan Evertsenstraat wordt er niet gestopt bij de haltes Admiraal Helfrichstraat en Jan Voermanstraat.

 

December 2022

Bus 41

Wanneer: 6 december t/m 16 januari 2023
Oorzaak: Herinrichting Rijksstraatweg
Omleiding: Halte Plataanstraat (richting Station Muiderpoort) komt tijdelijke te vervallen.  

Bus 62

Wanneer: 27 juni t/m 4 maart 2023
Oorzaak: Uitloop werkzaamheden Waalstraat
Omleiding: Bus 62 rijdt in beide richtingen om via de President Kennedylaan en de Rijnstraat. De haltes op de Waalstraat zijn buiten dienst. Er zijn tijdelijke haltes op de Pres. Kennedylaan en de Rijnstraat (Victoriaplein).