sluiten

Er gebeurt veel in de stad

Check je reis vooraf! En geef je lijn(en) op voor Seintje

Amsterdam is continue in beweging. Diverse herinrichtingen van straten en onderhoud aan bruggen en kades zorgen voor de nodige stremmingen in de stad. In 2023 staan een aantal werkzaamheden gepland waardoor het OV moet afwijken van de normale route. Maar ook grote evenementen zoals Koningsdag, de marathon en Canal Pride kunnen zorgen voor een aanpassing in de dienstregelingen. 

We doen er alles aan om je zo goed en tijdig mogelijk te informeren. We hebben de grote geplande werkzaamheden en evenementen hieronder per maand voor je op een rij gezet. Planningen kunnen schuiven, dus hou onze website en GVB app in de gaten voor de details van de omleidingen en de actuele omleidingen. 

Tip: check vooraf dus altijd even je reis. Of beter: geef je favoriete lijn(en) op voor Seintje in de GVB app Gappie. Dan houden we je op de hoogte van verstoringen op je route. 

 

Juni

Herinrichting Van Woustraat

Wanneer: 2 juni t/m 19 december 2023
Oorzaak: werkzaamheden aan het noordelijke deel van de Van Woustraat tussen Stadhouderskade en de Ceintuurbaan
Verstoring voor:
Tram 4 richting Centraal Station - slaat op de ceintuurbaan linksaf (halteert bij 2e vd Helststraat), slaat bij de Ferdinand Bolstraat rechtsaf (halteert bij Marie Heinekenplein), slaat bij de Weteringschans rechtsaf (halteert bij Weteringcircuit) en slaat bij het Frederiksplein linksaf (halteert op het Frederiksplein) om gebruikelijke route te vervolgen.
Tram 4 richting Station RAI - slaat bij het Frederiksplein rechtsaf (halteert bij Frederiksplein op de Weteringschans), slaat bij de Vijzelgracht linksaf (halteert bij Vijzelgracht en Marie Heinekenplein), slaat bij Ceintuurbaan linksaf (halteert bij 2e vd Helststraat en Van Woustraat) en slaat rechtsaf bij de Van Woustraat om de gebruikelijke route te vervolgen.
Nachtbus N84 richting Amstelveen - slaat op de Stadhouderskade bij de Hobbemakade rechtsaf (halteert bij Ruysdaelkade) en slaat linksaf bij de Ceintuurbaan (halteert op een tijdelijke halte op het kruispunt Hobbemakade met Ceintuurbaan) en vervolgt zijn gebruikelijke route op de Van Wousraat.
Nachtbus N85 richting Gein (2 juni - 16 juli) - Vanaf het Rembrandtplein rijdt de nachtbus via de haltes Waterlooplein en Weesperplein naar de halte Wibautstraat.
Nachtbus  N86 richting Station Bijlmer ArenA (2 juni - 16 juli) - Vanaf Leidseplein rijdt de nachtbus via de haltes Hobbemakade en Lutmastraat naar de halte Dennenrode.

NB. Nachtbus N26 richting Wilnis rijdt dezelfde omleidingsroute bij de Van Woustraat als nachtbus N84.

Bekijk de kaart met de omleidingen Van Woustraat voor tram 4 en nachtbus N84.

Juli

Berlagebrug (nabij Amstelstation)

Wanneer: 24 juli t/m 12 november 
Oorzaak: werkzaamheden door vervanging brug
Verstoring voor:
Tram 12 rijdt tot halte Amsteldijk (eindhalte) en terug via Victorieplein (beginhalte).
Bus 62 richting Rivierenbuurt rijdt vanaf halte Maasstraat een omleiding via Rijnstraat en Waalstraat en halteert bij Victorieplein en Pres. Kennedylaan. Vanaf Pres. Kennedylaan rijdt bus 62 weer richting Station Lelylaan.
Bus 65 rijdt in beide richtingen een omleiding via de Rooseveltlaan, Rijnstraat, Utrechtsebrug en Amstelstation. Richting KNSM-Laan halteert de bus bij het Amstelstation op een andere halte dan gebruikelijk, namelijk: halte A1. Richting Station Zuid halteert de bus bij het Amstelstation op een andere halte dan gebruikelijk, namelijk: halte A2 en op het Victorieplein bij de tramhalte voorbij de kruising.
Bus 245 richting Schiphol Zuid stopt op Amstelstation op een andere halte dan gebruikelijk: halte A2. Na Amstelstation rijdt de bus met een omleiding via de Utrechtsebrug en halteert niet bij Amsteldijk. Op het Victorieplein stopt de bus op een andere halte, namelijk bij de tramhalte voorbij de kruising. Na deze halte rijdt de bus volgens zijn gebruikelijke route en stopt ook op de gebruikelijke haltes tot Schiphol Zuid.

Bekijk hier de kaart met omleidingen voor tram en bus.

Bekijk hier de gewijzigde haltes op Amstelstation.


Afsluiting Parnassusweg (nabij Station Zuid)

Wanneer: 24 juli t/m 1 oktober
Oorzaak: wegwerkzaamheden aan de westzijde van de Parnassusweg (in de richting van De Boelelaan)
Verstoring voor:
Bus 62 richting Amsteldijk vertrekt vanaf reguliere halte op Station Zuid/Strawinskylaan. Bus 62 richting Station Lelylaan vertrekt ook vanaf reguliere halte op Station Zuid/Strawinskylaan maar rijdt een omleiding via de Beethovenstraat en De Boelelaan. Er gelden geen vervallen haltes of tijdelijke haltes.
De spits- en streekbussen 274 Uithoorn, 321, Huizen, 341 Hoofddorp, 346 Haarlem, 348 Uithoorn en 358 Kudelstaart krijgen een gewijzigde vertrekhalte op Station Zuid/Strawinskylaan.

Bekijk hier de gewijzigde haltes op Station Zuid.

September

‚ÄčMetrostation Zuid

Wanneer: 23 en 24 september
Oorzaak: werkzaamheden aan metrospoor 2
Verstoring voor:
Metro 50 heeft een aangepaste route en dienstregeling tussen Isolatorweg en Gaasperplas.
Metro 51 (Isolatorweg - CS) en metro 53 (Gaasperplas - CS)  rijden niet.
Advies voor 51: reis met metro 50 tot Station Zuid en stap over op metro 52 richting CS en Noord.
Advies voor 53: reis met metro 54 tot Van Der Madeweg en stap over op metro 50 richting Gaasperplas. 
Metro 52 (Noord - Zuid) rijdt volgens de gebruikelijke dienstregeling.
Metro 54 (Gein - Isolatorweg) heeft een aangepaste dienstregeling.

Bekijk hier de kaart met aangepaste metrolijnen.

Oktober

TCS Amsterdam Marathon

Wanneer: zondag 15 oktober
Oorzaak: hardloopevenement zorgt voor diverse afsluitingen in de stad.
Verstoring voor:
Tramlijnen 5, 14 en 24 rijden niet tot 18.00 uur.
Tramlijnen 1, 2, 3, 4, 12, 19 rijden met een omleiding of ingekorte route tot 18.00 uur.

Buslijnen 62 en 65 rijden niet tot 18.00 uur.
Buslijnen 15, 22, 37, 40 en 41 rijden met een omleiding tot 18.00 uur. 
Alle Connexxion buslijnen die via de Amstelveenseweg naar het centrum rijden, gaan via de A10 naar de Jan van Galenstraat en Marnixstraat naar busstation Elandsgracht.

Op metrostation Amstelveenseweg kun je tot 18.00 uur alleen uitstappen en niet instappen op metro 50 en 51 in beide richtingen. Je kunt gebruikmaken van Station Zuid voor metro 50, 51, 52, NS treinen, bus en tram.

Parcours TCS Amsterdam Marathon