sluiten

Array

Veranderingen bij de bus per 12 december 2021

Van de daglijnen gaan 3 buslijnen vaker rijden en krijgt 1 buslijn een routewijziging. Voor sommige nachtlijnen verandert de route met name richting het centrum. In deze richting wordt veel minder gebruikgemaakt van de nachtbussen. Sinds de coronapandemie is het nachtleven in Amsterdam veranderd. Afhankelijk van de maatregelen neemt het aantal nachtbusreizigers toe of juist af. We houden alle ontwikkelingen goed in de gaten en passen daar onze dienstverlening zo goed mogelijk op aan.

De wijzigingen per lijn op een rij


Bus 35 

Bus 35 rijdt op werkdagen overdag vaker, elke 7,5 minuut in plaats van elke 10 minuten, voor een snelle aansluiting op metro 52.

Bus 36

De route van bus 36 wijzigt. Vanaf Station Sloterdijk rijdt de bus niet meer via de Kabelweg, maar neemt een snellere route via de A10 richting het nieuwe eindpunt Station Noord (westzijde). Bus 36 rijdt vanaf metrostation Noord niet meer door naar Amerbos. 
Voor de haltes Spelderholt, Amerbos en Bakkerswaal kun je gebruikmaken van bus 38. Voor de halte Buikslotermeerplein kun je bus 34 of 37 nemen.

Bus 48

Bus 48 rijdt in de ochtend niet tot 9.00 uur maar tot ca. 9.30 uur, elke 6 minuten. 

Bus 369

Bus 369 rijdt tussen 18.30 en 20.00 uur elke 10 minuten tussen Schiphol en Sloterdijk in plaats van elke 12 minuten. 

Nachtbus N82

Nachtbus N82 rijdt richting Geuzenveld een andere route tussen CS en Leidseplein. De bus rijdt vanaf CS voortaan via het Rokin, Muntplein en de Vijzelgracht naar het Leidseplein in plaats van via de Nieuwezijds Kolk, Rozengracht en de Elandsgracht. De bus komt op de nieuwe route dus ook dichtbij het Rembrandtplein.  

Nachtbus N83

Nachtbus N83 rijdt richting Osdorp De Aker rijdt net als N82 een andere route tussen CS en Leidseplein. De bus rijdt vanaf CS voortaan via het Rokin, Muntplein en de Vijzelgracht naar het Leidseplein in plaats van via de Nieuwezijds Kolk, Rozengracht en de Elandsgracht. De bus komt op de nieuwe route dus ook dichtbij het Rembrandtplein.  
Daarnaast rijdt de bus in beide richtingen niet meer via Station Lelylaan. 

Nachtbus N84

Nachtbus N84 rijdt richting het centrum niet meer via Buitenveldert-Oost en de Rivierenbuurt, maar via Nieuw Zuid. Vanaf de Buitenveldertselaan rijdt de bus voortaan via de Parnassusweg, de Beethovenstraat, het Roelof Hartplein, het Museumplein en het Leidseplein naar het CS. 

Nachtbus N85

Nachtbus N85 rijdt voortaan alle nachten tussen Centraal Station en Gein. De reistijd richting Zuidoost wordt verkort door het vervallen van de route via Joan Muyskensweg. Richting centrum rijdt de bus een snellere route via de Gooiseweg en de Wibautstraat. Vanaf Gein vervalt de route via de Van der Madeweg, de Joan Muyskenweg en de Spaklerweg. 
In Zuidoost is de lusroute voortaan omgedraaid en vervalt de route over de Huntumdreef en de de Meerkerkdreef. Hierdoor komen de haltes Huigenbos en Maasdrielhof te vervallen.   

Nachtbus N86

Nachtbus N86 rijdt niet meer in de nachten van zondag op maandag t/m donderdag op vrijdag. De bus rijdt alleen in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.
In Zuidoost rijdt de bus een andere route, maar stopt gewoon bij alle huidige haltes. 

Nachtbus N87

Nachtbus N87 rijdt net als N86 in Zuidoost een andere route, maar stopt gewoon bij alle huidige haltes.

Nachtbus N88

Nachtbus N88 rijdt richting het centrum vanaf de Amstelveenseweg voortaan via de Overtoom naar het Leidseplein in plaats van via Oud Zuid. Hiermee komt de route via de Stadionweg, de Beethovenstraat, het Roelof Hartplein en het Museumplein te vervallen. 
De bus rijdt vanaf het Leidseplein ook niet meer via de Staatliedenbuurt, maar rijdt via de Vijzelgracht, het Muntplein, het Rokin en het Damrak naar het CS.  Hiermee komt de route via de Elandsgracht, de Marnixstraat, de Van Hallstraat en de Haarlemmerweg en de De Ruijterkade te vervallen.