sluiten

Dienstregeling 2022

Wat verandert er voor jou vanaf 12 december 2021?

Zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling. Hoewel nog met mondkapje hopen we in 2022 weer terug te keren naar de bruisende metropool van twee jaar geleden. We brengen je, als het kan, heel graag naar concerten, musea, leuke winkeltjes, theaters, kroegen en restaurants. En natuurlijk ook naar kantoor, de sportclub en school. We zijn helaas nog niet van de corona-maatregelen af. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en passen daar onze dienstverlening zo goed mogelijk op aan.

Vanaf 12 december zijn er enkele aanpassingen in routes van met name de nachtbussen. De meeste tram-, bus- en metrolijnen blijven net zo vaak rijden als de afgelopen periode. Bij een aantal lijnen wijzigt de frequentie in sommige uren. De vertrektijden kunnen wel anders zijn. We zetten de belangrijkste veranderingen op een rij.

Tip! Plan nu alvast je reis vanaf 12 december en check je nieuwe vertrektijd met de GVB app of de planner op deze site.

Veranderingen bij de Tram

Nieuw! Tram 27

Tram 27 rijdt tussen het Dijkgraafplein en het Surinameplein en alleen in de ochtend. Tram 17 is op deze route in de ochtend druk en krijgt daarom op maandag t/ vrijdag tussen ca. 7.00 - 9.00 uur versterking van tram 27. Tram 27 en tram 17 rijden beiden 6 keer per uur. Op deze route heb je in de ochtendspits dus iedere 5 minuten een tram.
 

Veranderingen bij de Bus en Nachtbus

Van de daglijnen gaan 3 buslijnen vaker rijden en krijgt 1 buslijn een routewijziging.
Bij de nachtbussen wijzigt er meer. Sinds de coronapandemie is het nachtleven in Amsterdam veranderd. Afhankelijk van de maatregelen neemt het aantal nachtbusreizigers toe of juist af. We houden alle ontwikkelingen goed in de gaten en passen daar onze dienstverlening zo goed mogelijk op aan.
Vanaf 12 december verandert voor sommige nachtlijnen met name richting het centrumde route. In deze richting wordt veel minder gebruikgemaakt van de nachtbussen. 
 

Nieuwe dienstregeling, nieuwe folders

De nieuwe edities van de gratis daglijnennetkaart en de gratis nachtnetfolder zijn vanaf 6 december verkrijgbaar bij de balies van GVB Service & Tickets.

De nieuwe plattegronden vind je ook op de plattegrondenpagina.

Reis je al met Gappie?

De gratis GVB app is je onmisbare reis Gappie. Snel je vertrektijd checken, een rustig ritje plannen en een seintje ontvangen als er een verstoring is op je favoriete lijn. Je koopt er zelfs een kaartje mee. En reis je met GVB Flex, dan regel je alles rondom je Flex product in de app. De app heeft nog veel meer handige functies. Bekijk ze op de app pagina. Hier kun je 'm ook direct downloaden.