sluiten

Veranderingen bij Veren

De veren over het IJ en de Noordzeekanaalponten krijgen per 3 januari een mooi, nieuw en herkenbaar F-nummer (van Ferry) én een eigen lijnkleur. Tevens zijn de dienstregelingen van de veren die zowel overdag als 's nachts varen nu gekoppeld in één doorlopende dienstregeling per lijn.

Veer F1 (Oostveer)

Het Oostveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 915. Vanaf 3 januari heet dit veer F1.
Op alle plattegronden wordt deze verbinding in donkerblauw aangegeven.

Veer F2 (IJpleinveer)

Het IJpleinveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 902. Vanaf 3 januari heet dit veer F2. Op alle plattegronden wordt deze verbinding in lichtblauw aangegeven.

Veer F3 (Buiksloterwegveer)

Het Buiksloterwegveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 901 voor het dagdeel en nummer 907 voor de nacht. Vanaf 3 januari heet dit veer F3. Onder dit enkele nummer vind je dan de volledige 24-uurs dienstregeling, zowel in de planners, de website en op de vertrekstaten in de vitrines bij de steigers. Op alle plattegronden wordt deze verbinding in groen aangegeven.

Veer F4 (NDSM-veer)

Het NDSM-veer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 906. Vanaf 3 januari heet dit veer F4. Op alle plattegronden wordt deze verbinding in paars aangegeven.

Veer F5 (Nachtelijk Westveer)

Het Nachtelijk Westveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 905. Vanaf 3 januari heet dit veer F5. Op de plattegrond wordt deze verbinding in zwart aangegeven.

Veer F6 (Distelwegveer)

Het Distelwegveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 900. Vanaf 3 januari heet dit veer F6. Op alle plattegronden wordt deze verbinding in rood aangegeven.

Veer F7 (Houthavenveer)

Het Houthavenveer vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 903. Vanaf 3 januari heet dit veer F7. Op alle plattegronden wordt deze verbinding in oranje aangegeven.

Veer F20 (Hempont)

De Hempont vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 909 voor het dagdeel en nummer 913 voor de nacht. Vanaf 3 januari heet dit veer F20. Onder dit enkele nummer vind je dan de volledige 24-uurs dienstregeling, zowel in de planners, de website en op de vertrekstaten in de vitrines bij de steigers. Op de plattegrond wordt deze verbinding in groen aangegeven.

Veer F21 (Buitenhuizerpont)

De Buitenhuizerpont vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 910 voor het dagdeel en nummer 914 voor de nacht. Vanaf 3 januari heet dit veer F21. Onder dit enkele nummer vind je dan de volledige 24-uurs dienstregeling, zowel in de planners, de website en op de vertrekstaten in de vitrines bij de steigers. Op de plattegrond wordt deze verbinding in lichtblauw aangegeven.

Veer F22 (Velserpont)

De Velserpont vond je in de reisplanners en op de website onder nummer 911 voor het dagdeel en nummer 912 voor de nacht. Vanaf 3 januari heet dit veer F22. Onder dit enkele nummer vind je dan de volledige 24-uurs dienstregeling, zowel in de planners, de website en op de vertrekstaten in de vitrines bij de steigers. Op de plattegrond wordt deze verbinding in paars aangegeven.