sluiten

Array

Veranderingen bij Tram

Op zondag 3 januari er enkele kleine aanpassingen in de dienstregeling bij diverse tramlijnen. Tram 11 verdwijnt definitief. Daarnaast wijzigen we enkele haltenamen.

Tram 2

De haltes Kasterleepark heten vanaf 3 januari Centrum Nieuw Sloten.

Tram 3

Tram 3 rijdt in de spitsen en ’s middags elke 10 minuten, i.p.v. elke 7 ½.

Tram 5 en 6

Tram 5 rijdt overdag elke 10 minuten i.p.v. 7 ½. De dienstregeling is daarmee afgestemd met die van tram 25, zodat op het gezamenlijke deel Station Zuid - Oranjebaan een 5-minuten dienst ontstaat.
Tram 6, de spitsondersteuning van tram 5, is vooruitlopend op de start van tram 25 per 13 december, opgeheven op 9 november.

Tram 7

Tram 7 rijdt maandag tot en met zaterdag in de ochtendspits en overdag elke 10 minuten i.p.v. elke 7 ½ minuut.

Tram 11

Tram 11 rijdt al een aantal maanden niet meer vanwege de lage passagiersaantallen. Per 3 januari wordt de lijn definitief opgeheven. Tram 1 zorgt voor de verbinding Surinameplein - Leidseplein, tram 2 en 12 voor de verbinding Leidseplein - Centraal Station.

Tram 14

Tram 14 rijdt op maandag tot en met vrijdag overdag elke 10 minuten i.p.v. 7 ½, op zaterdag en zondag elke 10 minuten i.p.v. elke 6.

Tram 17

Bij tram 17 wijzigen twee haltenamen. De haltes Osdorpplein heten in het vervolg Osdorpplein West, de haltes Ruimzicht (Meer en Vaart) heten dan Osdorpplein Oost. De naamswijziging geldt uiteraard ook voor de bus.

Tram 19

Tram 19 rijdt maandag tot en met zaterdag in de ochtendspits en overdag elke 10 minuten i.p.v. elke 7 ½.

Tram 24

Tram 24 rijdt elke dag de hele dag elke 15 minuten, zolang de tram naar Frederiksplein gaat. Dat duurt tot medio juni.

Nieuw! Tram 25

Zondag 13 december is de vernieuwde Amstelveenlijn, tram 25, van start gegaan. De vernieuwde Amstelveenlijn is omgebouwd tot een betrouwbare, snelle, veilige en rechtstreekse tramverbinding tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk.
Meer informatie vind je op de pagina over tram 25.