sluiten

Dienstregeling 2021

3 januari is de nieuwe dienstregeling gestart

Zondag 3 januari is de dienstregeling voor 2021 gestart. Later dan normaal, omdat er op een laat moment een aantal wijzigingen moesten worden uitgewerkt vanwege de lage aantallen passagiers als gevolg van Corona.
Op zondag 13 december, de oorspronkelijke datum, is één wijziging wel doorgegaan: tram 25 is gaan rijden. Dat betekent ook dat bus 55 op die dag is opgeheven. Meer informatie vind je op de pagina over tram 25.

Er zijn zoals altijd enkele aanpassingen in routes, en ook in de tijden. De meeste tram-, bus- en metrolijnen blijven ongeveer net zo vaak rijden als de afgelopen periode. Bij een aantal lijnen wijzigt de frequentie in sommige uren. De vertrektijden kunnen wel anders zijn.

Dus check je nieuwe vertrektijd en plan je reis in onze planner.

Veranderingen bij de Tram

Tram 25 is op zondag 13 december van start gegaan. Op zondag 3 januari zijn er enkele aanpassingen in de dienstregeling bij diverse tramlijnen. Tram 11 verdwijnt definitief. En we wijzigen twee haltenamen.
 

Veranderingen bij de Bus

Twee nieuwe buslijnen, twee inkortingen en nog een kleine routewijziging, dat zijn de grootste veranderingen bij de bus. Een aantal spitslijnen wordt tijdelijk opgeheven. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen in de dienstregelingen.
 

Veranderingen bij de Nachtbus

N86
Een stevige aanpassing van het nachtbusnet: op de drie Zuidoostlijnen na rijden de nachtbussen niet meer in doordeweekse nachten. Vanwege de corona pandemie is het aantal nachtbusreizigers enorm gedaald. Om toch een betrouwbaar net te kunnen bieden, is de dienstregeling flink aangepast. Deze aanpassing duurt zolang als nodig is en kan worden herzien bij tussentijdse ontwikkelingen.
 

Veranderingen bij de Veren

De veren over het IJ en de Noordzeekanaalponten hebben per 3 januari een mooi, nieuw en herkenbaar F-nummer (van Ferry) én een eigen lijnkleur.
Tevens zijn de dienstregelingen van de veren die zowel overdag als 's nachts varen nu gekoppeld in één doorlopende dienstregeling per lijn.
 

Nieuwe dienstregeling, nieuwe folders

Er zijn ook nieuwe edities van de gratis lijnennetkaart en de gratis nachtbusfolder.

Ze zijn verkrijgbaar bij de balies van GVB Service & Tickets.

De nieuwe plattegronden vind je ook op de plattegrondenpagina.