Veranderingen bij Tram

Op zondag 15 december zijn er enkele kleine aanpassingen in de dienstregeling bij diverse tramlijnen. Daarnaast wijziigen we een haltenaam en een bestemmingsnaam. Ook een langdurige omleiding vanaf maandag 6 januari melden we vast.

Tram 2

Tram 2 rijdt - net als tram 11 en 12 -  op zaterdagmiddag elke 6 minuten, vanwege de vele reizigers in met name de omgeving Leidsestraat. Met de combinatie van deze drie lijnen betekent dat dus elke 2 minuten een tram!

Tram 3

Tram 3 rijdt na de ochtenspits in het vervolg elke 10 minuten, iets minder dan nu.

Tram 5 en 6

De laatste halte van tram 5 en tram 6 heet voortaan Amstelveen Stadshart, net als de bestemming op de voorkant van de trams. Daarmee verdwijnt de laatste toepassing van de naam Binnenhof.

Tram 11

Tram 11 rijdt - net als tram 2 en 12 -  op zaterdagmiddag elke 6 minuten, vanwege de vele reizigers in met name de omgeving Leidsestraat. Met de combinatie van deze drie lijnen betekent dat dus elke 2 minuten een tram!

Daarnaast start tram 11 op werkdagen een uur later, rond 13.00 uur in plaats van 12.00 uur.

Tram 12

Tram 12 rijdt - net als tram 2 en 11  -  op zaterdagmiddag elke 6 minuten, vanwege de vele reizigers in met name de omgeving Leidsestraat. Met de combinatie van deze drie lijnen betekent dat dus elke 2 minuten een tram!

Tram 17

Tram 17 rijdt na de ochtendspits in het vervolg elke 10 minuten, in plaats van elke 7,5.

Tram 24

Tram 24 heeft een nieuwe naam voor de eindbestemming: VUmc vervangt het oude VU medisch centrum, waar het woord 'centrum' hier en daar wel eens voor verwarring zorgde.

Ook aan de andere zijde wijzigt tram 24. We melden het nu hier vast, omdat de wijziging al in de nieuwe lijnenkaart is opgenomen. Op maandag 6 januari start herinrichting van de Vijzelstraat, en dan kan tram 24 hier gedurende anderhalf jaar niet meer rijden. Tram 24 rijdt dan vanaf het Weteringcicuit via de Weteringschans naar het Frederiksplein v.v. Bij Vijzelgracht kun je overstappen op metro 52 voor de verbinding met het Centraal Station.

Tram 26

Tram 26 rijdt in de ochtendspits en in de middagspits elke 3,5 minuut.