Veranderingen bij Nachtbus

Nieuwe nummers voor alle nachtbussen! En een nieuwe nachtbus er bij. Daarnaast twee omleidingen die nu vaste routes worden, een aanpassing in de dienstregelingen bij de bussen naar Noord en een halte die verhuist.

Nieuwe lijnnummers

De nummers van alle GVB nachtbussen veranderen op 15 december: ze krijgen allemaal een N-nummer.
We houden het simpel: het eerste cijfer (altijd een 2) wordt nu een N. Dus nachtbus 281 wordt N81, 282 wordt N82, 283 wordt N83, 284 wordt N84, 285 wordt N85, 287 wordt N87, 288 wordt N88, 289 wordt N89, 291 wordt N91 en 293 wordt N93.

Nachtbus N83

Nachtbus N83 rijdt als omleiding al een groot deel van het jaar via de Nieuwezijds Voorburgwal, Rozengracht en Marnixstraat naar het Leidseplein. Richting Centraal Station rijdt de bus vanaf de De Clercqstraat rechtdoor naar de Rozengracht, dus niet via Leidseplein. Deze langdurige omleidingroute wordt nu definitief. De bediening van Westerpark blijft daarmee ook definitief bij nachtbus N88.

Nieuw! Nachtbus N86

Zonder overstappen vanaf het Leidse naar de Bijlmer!
Nachtbus N86 is nieuw en rijdt vanaf CS via het Leidseplein en Wibautstraat naar Station Bijlmer ArenA. De bus rijdt alleen in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag elke 30 minuten, tot ca. 03.30 uur. Dat is in de uitgaansnachten als de vraag het grootst is.

Terug richting Centraal Station rijdt de bus via de Wibautstraat en Waterlooplein. Bij de halte Wibautstraat is dan een overstap mogelijk richting Centrum, bij de verhuisde halte Waterlooplein (zie hieronder) kun je overstappen op de nachtbussen richting Noord, Zeeburg, Indische Buurt en IJburg.

Nachtbus N88

Nachtbus N88 blijft richting Leidseplein rijden via de Haarlemmer Houttuinen, Haarlemmerweg, Van Hallstraat, Frederik Hendrikplantsoen en Marnixstraat. Deze langdurige omleiding wordt nu de definitieve route.

Nachtbus N91

Nachtbus N91 rijdt nu ook in de weekendnachten één keer per uur, in plaats van elke 30 minuten. 

Nachtbus N93

Nachtbus N93 rijdt nu ook in de weekendnachten één keer per uur, in plaats van elke 30 minuten. 

Nachtbushalte Waterlooplein

De nachtbushalte Waterlooplein richting Prins Hendrikkade verhuist naar de oostzijde van het plein op de Valkenburgerstraat. Hierdoor ontstaat de overstapmogelijk tussen de nieuwe N86 richting CS en de N87 richting Zuidoost, N89 richting IJburg, N91 richting Nieuwendam en N93 richting Molenwijk.