Veranderingen bij Bus

Twee nieuwe spitsbuslijnen, een verlenging en een inkorting, dat zijn de grootste veranderingen bij de bus. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen in de dienstregelingen.

Bus 15

Bus 15 rijdt op zaterdagmiddag elke 15 minuten, in plaats van elke 12.

Bus 22

Bus 22 rijdt 's avonds elke 12 minuten, in plaats van elke 15.

Bus 35

Bus 35 rijdt in de spitsen elke 6 minuten, in plaats van elke 7,5.

Bus 69

Bus 69 rijdt op Schiphol tot Schiphol Airport/Plaza, dat is het nieuwe eindpunt / beginpunt. Vanwege de bouw van de nieuwe A-pier vervalt de Havenmeesterweg, en daarmee ook de haltes Skyport en Havenmeesterweg.

Spitsbus 222

Spitsbus 222 is een nieuwe spitslijn tussen Station Sloterdijk en de Houthavens. De bus rijdt beide spitsen elk kwartier in beide richtingen en stopt alleen bij de haltes Sloterdijk, Haparandaweg en de Koivistokade. Vooral handig voor reizigers uit Noord-Holland, die niet meer hoeven door te reizen naar Centraal Station om daar op bus 48 of 248 te stappen. De halte op busstation Sloterdijk (voorlopig): halte A. Zie ook de plattegrond van de Houthavens.

Spitsbus 231

Spitsbus 231 tussen Station Sloterdijk en Abberdaan rijdt in het vervolg elke 30 minuten, in plaats van elke 15.

Spitsbus 240

Spitsbus 240, de ondersteunende buslijn voor bus 40, rijdt via de Kruislaan naar Science Park en dan verder naar Muiderpoortstation, deze richting alleen in de ochtendspits. Van Muiderpoortstation via Science Park naar Amstelstation rijdt de bus alleen in de middagspits. Dit komt overeen met hoe de bus nu vooral gebruikt wordt: 's ochtends richting Science park, 's middags richting Amstelstation.
De bus wordt gekoppeld aan de nieuwe spitsbus 265, die de spitsen juist in de tegengestelde richting van bus 240 rijdt.

Spitsbus 265

Spitsbus 265 is nieuw en rijdt in de ochtendspits van het Muiderpoortstation via de Archimedesweg naar het Amstelstation, en in de middagspits van het Amstelstation via de Archimedesweg naar het Muiderpoortstation. Daarmee ondersteunt  de 265 de drukke bus 65 in de Indische Buurt. Zie de plattegrond voor de routes in Oost van 40, 65, 240 en 265.