sluiten

Tourist guide

DU FR ES IT

 

Welkom in Amsterdam

Haal alles uit je verblijf en maak je bezoek aan onze hoofdstad onvergetelijk. De stad heeft veel moois te bieden en het openbaar vervoer is dé manier om alle bezienswaardigheden en attracties te bezoeken. Wij brengen je graag op je bestemming, ook ’s nachts. Veel reisplezier!

GVB Service & Tickets

Voor persoonlijke informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam ben je bij GVB Service & Tickets harte welkom. Je kunt hier terecht voor vervoerbewijzen en lijnennetkaarten van alle GVB-lijnen in heel Amsterdam.

Overdag en ´s nachts

Dagelijks rijden de trams, bussen en metro’s vanaf zes uur ‘s ochtends tot half één ’s nachts. Tussen 00.30 uur en ongeveer 07.00 uur ’s ochtends kun je met onze nachtbussen reizen. Voor de nachtbus geldt een apart nachttarief. Maar een GVB dag- of meerdagenkaart is ook geldig in de nachtbus.

De voordelige GVB dagkaart

In het Amsterdamse openbaar vervoer reis je met de OV-chipkaart. Deze is er in verschillende varianten. Verblijf je een paar dagen in Amsterdam, dan is de dag- of meerdagenkaart voor jou het handigst en voordeligst. Onbeperkt reizen met alle trams, bussen en metro’s van GVB door heel Amsterdam zonder op overstaptijden te letten. Voor één dagje Amsterdam is er de dagkaart. Deze is 24 uur geldig vanaf je eerste check-in. Je kunt tussentijds overstappen en opnieuw in- en uitchecken zo vaak je wilt, binnen het aantal uren op je kaart. Blijf je langer, dan zijn er ook kaarten voor 2 t/m 7 dagen (48 - 168 uur geldig). 

Hoe reis je met de OV-chipkaart?

Tram en bus
Belangrijk is dat je bij ieder voertuig altijd in- en uitcheckt. Dus ook als je overstapt. Om in te checken houd je je kaart voor de kaartlezer. Die vind je bij alle in- en uitgangen van trams en bussen. Je hoort één piepje en er gaat een groen lichtje branden. Bij het verlaten van tram of bus check je uit door je kaart weer voor de kaartlezer te houden, je hoort twee piepjes.

Metro
In het metrostation houd je je kaart voor de kaartlezer in het metropoortje. Het metropoortje opent. Zo check je ook weer uit op het station waar je uitstapt.

Waar koop je je OV ticket?

OV tickets, zoals de GVB dag- of de meerdagenkaarten koop je heel eenvoudig in de GVB reis app. Papieren OV-tickets zijn op heel veel plekken in de stad verkrijgbaar. Bekijk hier alle verkooppunten. De GVB dagkaart kun je ook bij de conducteur in tram kopen. Hier kun je alleen betalen met pin. 

In- en uitstapdeuren trams

Om reizigers gemakkelijk en snel in- en uit te laten stappen, is er in Amsterdamse trams de speciale instapdeur. Dit is de laatste dubbele deur van de tram. De uitstapdeuren zijn voorzien van klaphekjes. je kunt ook instappen bij de bestuurder. 

Naar de leukste attracties

In de touch swipe planner van de GVB app hebben we al veel leuke highlights op een rijtje gezet waar je zo naartoe swipet voor een reisadvies. Of bekijk hier een overzicht van musea, theaters en andere bestemmingen in Amsterdam en hoe je deze met het openbaar vervoer kunt bereiken.