sluiten

Ontdek de Big 5 van Amsterdam!

We nemen je graag mee naar onze Big 5 selectie

Altijd al een keer de Big 5 willen spotten? Wij, GVB, brengen je in no-time naar de leukste plekken in Amsterdam. Stap in en reis met ons mee!

Ontdek de Big 5 van Amsterdam!

Ga voorbereid op reis: download je reis Gappie

Gappie is onze reisapp. Hiermee plan je niet alleen supersnel je reis naar de Big 5, maar naar elk adres in Amsterdam of zelfs heel Nederland. En je koopt er meteen je OV-ticket in waarmee je meteen kunt reizen.
Een aantal Big 5-bestemmingen vind je in de app. In de handige Touch Swipe Planner swipe je hier vanaf je huidige locatie zo naartoe om je reis te plannen. 

Koop vantevoren heel eenvoudig je OV-ticket in de app en activeer deze vlak voordat je de tram, bus of metro instapt. In de app is o.a. een GVB dagkaart te koop waarmee je 24 uur lang met alle GVB trams, (nacht)bussen en metro's kunt reizen.
De app is dus een uitstekende start van je Big 5 safari.
 

No 1: De Pijp / Albert Cuypmarkt

Bezoek de meest beroemde dagmarkt van Nederland op de Albert Cuyp en verken de levendige wijk De Pijp vol met bijzondere winkels, cafe’s en restaurants.

Hoe kom je er?

De app: swipe in de Touch Swipe Planner naar de Albert Cuypmarkt.

No 2: Museumplein

Slenter heerlijk door het bruisende stadspark en bezoek musea van wereldfaam zoals het Rijksmuseum, Van Gogh of het Moco als je meer van moderne kunst houdt.

Hoe kom je er?

De app: swipe in de Touch Swipe Planner naar één van de musea aan het Museumplein, zoals het Van Gogh museum.

No 3: De Hallen

De voormalige tramremise van Amsterdam is nog goed herkenbaar als oude werkplaats maar biedt tegenwoordig plaats aan unieke winkels, eettentjes en een filmtheater. Je kunt er uren vertoeven en je laten verwennen met alle heerlijkheden die hier vers voor je bereid worden.

Hoe kom ik er?

Plan met de app je reis naar het adres: Hannie Dankbaarpassage

No 4: De A’dam toren

Voor een ongeëvenaard uitzicht over onze stad ga je hier naartoe. Hier heb je rondom uitzicht over de gehele stad en als je durft pak je de schommel die bovenop het dak staat voor een onvergetelijke ervaring.

Hoe kom ik er?

De app: swipe in de Touch Swipe Planner naar de Amsterdam Lookout.

No 5: De NDSM-werf

Hier komen alle creatieve geesten van de stad samen. Bewonder de talloze graffiti-kunstwerken op de speciaal geplaatste containers of droom weg bij het fraaie uitzicht over het IJ. En als je aan het einde dag van de tocht hongerig bent geworden dan zijn hier volop sfeervolle eetgelegenheden te vinden waar je je maag goed kunt vullen.

Hoe kom ik er?

Plan met de app je reis naar het adres: NDSM Werf (attractie)

Ontdek nog veel meer moois in Amsterdam

Naast deze Big 5 heeft Amsterdam nog veel meer moois te bieden. De 'échte big 5' bijvoorbeeld vind je natuurlijk in dierentuin Artis. Hier swipe je zo naartoe in de GVB app. En net zo makkelijk swipe je je reis naar één van de vele andere musea, parken of markten. Genoeg te zien, ontdekken en te ervaren in Amsterdam. En wij brengen je graag overal naartoe.

Veel reisplezier en tot ziens in het OV!