sluiten

Array

Met GVB naar de buurten

Elke Amsterdamse buurt in de 19e- en 20e-eeuwse wijken rond de grachtengordel heeft zijn eigen karakter en charme. Met een eigen markt, typische buurtcafés en winkels. In de afgelopen tien jaar zijn veel van deze wijken, zoals De Pijp, Oud-West en Noord, getransformeerd tot nieuwe stadscentra waar een nieuwe generatie ondernemers het straatbeeld bepaalt. 

Neem het OV

Het openbaar vervoer is dé manier om alle leuke buurten van Amsterdam te verkennen. We brengen je graag door heel Amsterdam. Dag én nacht.

Voor een dagje onbezorgd Amsterdamse buurten hoppen, is de GVB dagkaart de meest handige en voordelige kaart. Met deze kaart reis je 24 uur lang onbezorgd en onbeperkt met alle trams, bussen en metro’s van GVB door heel Amsterdam. Deze 24 uur gaan in vanaf het eerste moment dat u incheckt. Je kunt tussentijds overstappen en opnieuw in- en uitchecken zo vaak je wilt. 

De leukste Amsterdamse buurten

Op de website van I amsterdam kun je op je gemak alle buurten bekijken en de online buurtengids lezen. Of doe de buurtenquiz en ontdek welke buurt het beste bij je past. 

We wijzen de weg

Heb je je buurten-route uitgestippeld? Plan dan je reis met de GVB reisplanner.

Veel plezier en tot ziens in de tram, bus, metro of op de pont!