sluiten

Dienstregeling 2023

Verandert er iets voor jou?

Op zondag 11 december start de nieuwe dienstregeling voor 2023. Bijna alle routes, vertrektijden en frequenties blijven hetzelfde als de afgelopen periode voor de trams, bussen, metro's en veerponten. De veranderingen die er zijn, hebben vooral te maken met werkzaamheden die starten of zijn afgerond op de routes. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Tip! Plan nu alvast je reis vanaf 11 december en check je vertrektijd met de GVB app Gappie of de planner op gvb.nl

Nieuwe veerverbinding

Vanaf 9 januari 2023 wordt een nieuwe veerpontverbinding in gebruik genomen. De F9 Zeeburgereiland - Sporenburg is uitsluitend voor voetgangers en fietsers en vaart van maandag t/m vrijdag. 

Veranderingen bij de bus en nachtbus

Door werkzaamheden heeft nachtbus N82 een tijdelijke routewijziging: vanaf de Bos en Lommerweg rijdt de nachtbus via de Hoofdweg en de Jan Evertsenstraat naar eindhalte Nolensstraat. Op de route terug naar CS rijdt de nachtbus via de Haarlemmerweg en de Burg. de Vlughtlaan.

De vertrektijden van de nachtbussen blijven voor nu hetzelfde. Mogelijk komen daar begin 2023 wijzigingen in. Plan daarom altijd je reis op gvb.nl of via de GVB app.

Het kan zijn dat je vertrouwde stad- of streekbus van een andere plek op het station vertrekt. Bekijk daarom de vertrekhaltes op de diverse stations via onderstaande link.
 

Betere overstap van metro 52 op de trein

Bij metrolijn 52, Noord/Zuidlijn, is de dienstregeling aan het begin en einde van de dag aangepast voor een betere overstap bij Station Zuid op de trein naar Schiphol.
 

Tram 2, 12, 13 en 17 weer via de Nieuwezijds Voorburgwal

Naar verwachting zijn de werkzaamheden bij de Nieuwezijds Voorburgwal op tijd afgerond. Vanaf zaterdag 24 december rijden tram 2, 12, 13 en 17 weer de standaard route over de Nieuwezijds Voorburgwal van en naar het Centraal Station. De trams rijden vanaf het Centraal Station via de volgende haltes: 

Tram 2 en 12: Centraal Station - Nieuwezijds Kolk - Dam - Paleisstraat

Tram 13 en 17: Centraal Station - Nieuwezijds Kolk - Dam - Westermarkt

De vertrektijden vanaf deze haltes kun je vanaf half december vinden op gvb.nl of via de GVB app Gappie. 
 

Nieuwe dienstregeling, nieuwe folders

De nieuwe edities van de gratis lijnennetfolder en nachtnetfolder zijn vanaf medio december verkrijgbaar bij de balies van GVB Service & Tickets.
 

Reis je al met Gappie?

De gratis GVB app is je onmisbare reis Gappie. Snel je vertrektijd checken, een rustig ritje plannen en een seintje ontvangen als er een verstoring is op je favoriete lijn. Je koopt er zelfs een kaartje mee. En reis je met GVB Flex, dan regel je alles rondom je Flex product in de app. De app heeft nog veel meer handige functies. Bekijk ze op de app pagina. Hier kun je 'm ook direct downloaden.